Şedinţă PNL cu scandal. Orban şi Cîţu, la cuţite din cauza unei declaraţii făcute de premierul României

Nicu Stan 06.04.2021, 15:57
Şedinţă PNL cu scandal. Orban şi Cîţu, la cuţite din cauza unei declaraţii făcute de premierul României

Şedinţă PNL cu scandal. Orban şi Cîţu, la cuţite din cauza unei declaraţii făcute de premierul României. Ce se întâmplă în partidul care guvernează România, citiți în articolul de mai jos.

Ludovic Orban, critici mari la adresa lui Florin Cîțu după ce acesta l-a contrazis pe Klaus Iohannis. Despre ce este vorba

S-a lăsat cu scandal în ultima ședință a PNL. Ludovic Orban, președintele PNL și premierul Florin Cîţu sunt la cuţite din cauza unei declaraţii făcute de cel din urmă.

Astfel, Ludovic Orban l-a făcut cu ou și cu oțet pe premierul Florin Cîţu în şedinţa de conducere a PNL. Liderul PNL s-a arătat nemulţumit de faptul că şeful Guvernului şi-a asumat public un punct de vedere ce contravine angajamentului asumat de preşedintele României, Klaus Iohannis, la nivel UE.

Klaus Iohannis a anuntat ca sustine UE in privinta certificatului de vaccinare
Klaus Iohannis a anuntat ca sustine UE in privinta certificatului de vaccinare

Certificatul de vaccinare, motivul scandalului din PNL

Mai exact, Ludovic Orban s-a supărat pe Florin Cîțu după declarațiile făcute despre certificatul de vaccinare. Ludovic Orban a lăsat să se înțeleagă că anunţul făcut de primul-ministru contravine poziţiei asumate de țara noastră la nivel european, susțin surse politice, potrivit stiripesurse.ro.

Președintele PNL a explicat că preşedintele Klaus Iohannis şi-a luat angajamentul că dacă se va conveni la nivelul Uniunii Europene să se introducă certificatele de vaccinare în scop medical, România va contribui la rândul ei la acest efort.

Florin Cîțu, împotriva certidicatului de vaccinare

În schimb, premierul Florin Cîţu s-a lăsat dus de val și a afirmat că este împotriva punerii în circulaţie a unui certificat de vaccinare.

”Cei care se vaccinează au deja certificat de vaccinare. Este o adeverinţă care spune că te-ai vaccinat”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul României crede că certificaul de vaccinare este un document discriminatoriu

Florin Cîțu consideră că introducerea unui astfel de document ar fi discriminatoriu, în contextul în care nu toți românii au avut  șansa de a se vaccina.

„Nu are niciun sens să introducem un astfel de document şi asta este discuţia, ştiu, şi la nivel european. Deci, din punctul nostru de vedere, să introducem astăzi un document până când nu am dat şansa tuturor românilor să se vaccineze ar crea discriminări, pentru că sunt oameni care ar spune: «Ok, eu vreau să mă vaccinez, dar nu am putut, pentru că nu au fost vaccinuri şi atunci nu înţeleg de ce altcineva care s-a vaccinat şi a fost într-o altă etapă şi voi aţi luat decizia să se vaccineze înainte ar trebui să aibă acest certificat de vaccinare”, a mai afirmat Florin Cîţu.

Urmăriți Impact.ro și pe