Florin Cîțu, anunţ aşteptat de toţi românii. De când se revine la normal

Nicu Stan 05.04.2021, 15:53
Florin Cîțu, anunţ aşteptat de toţi românii. De când se revine la normal

Florin Cîțu, anunţ aşteptat de toţi românii. De când se revine la normal. Pimul ministru a informat că se va forma un comitet interministerial care va avea rolul să asigure revenirea la normalitate a României începând cu 1 iunie.

Florin Cîțu a făcut anunțul. Ce așteaptă ca să redeschidă economia. Când s-ar putea întâmpla asta

Prim-ministrul Florin Cîțu a făcut anunțul aşteptat de toţi românii. Acesta a anunțat de când se revine la normal. În acest sens, Florin Cîțu a informat, luni, într-o conferință de presă, că va fi format un comitet interministerial, care va funcționa prin decizia și sub coordonarea premierului, care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României.

”Analiza durează mai mult dar vom avea și o analiză care să arate implicațiile măsurilor pe care le-am luat în ultima perioadă. Astăzi voi anunța constituirea unui comitet interministerial, prin decizia premierului și sub coordonarea premierului, care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. De fapt, aceasta este primul jalon, primul milestone, prima bornă pe care o punem pentru revenirea la normalitate” a declarat Florin Cîțu.

Vaccinarea are cel mai important rol pentru revenirea la normalitate
Vaccinarea are cel mai important rol pentru revenirea la normalitate

Milioane de doze de vaccin ajung în următoarele două luni în România

Premierul Florin Cîțu a anunțat că vaccinarea națională este foarte importantă în următoarele luni, urmând ca în țara noastră să ajungă  milioane de doze de vaccin.

”Campania de vaccinare, sunt două luni foarte importante pentru noi, luna aprilie și luna mai. În aceste două luni vom aveam 8,3 milioane de doze care intră în România, și sunt foarte importante pentru că, la finalul lunii mai, ar însemna în cel mai pesimist scenariu să avem 5 milioane de persoane vaccinate, și într-un scenariu mai optimist, 6,3 milioane de persoane vaccinate”, a mai spus Florin Cîțu.

La cinci milioane de români vaccinați se poate redeschide economia

Premierul Florin Cîțu susține că odată cu atingerea acestui prag de vaccinare se va putea redeschide economia, în contextul în care 35% din populația adultă va fi imunizată.

”5 milioane persoane vaccinate este o cifră importantă pentru noi pentru că reprezintă 35% din populația adultă care trebuie vaccinată și este momentul important, la sfârșitul lunii mai, să vorbim despre revenirea economiei. Așa cum arată lucrurile și m-am asigurat că avem dozele necesare, pentru vaccin, dar, așa cum arată astăzi lucrurile, vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de români la sfârșitul lunii iulie. Dar este important ca toată lumea să vrea să se vaccineze. Sunt 70% dintre persoanele adulte și putem vorbi despre o redeschidere a economiei în totalitate”, a mai declarat Florin Cîțu.

De la mijlocul lui aprilie se vor vaccina câte 100000 de oameni pe zi

Premierul Flroin Cîțu a mai anunțat că începând cu mijlocul lunii aprilie se va vaccina mult mai mult ca în prezent. ”Chiar astăzi am vorbit cu CNCAV și rămâne mijlocul lunii aprilie să putem să vaccinăm 100.000 de persoane pe zi. Ca să trecem peste această perioadă, ca să revenim la normalitate, este singura soluție, vaccinarea. Aceste măsuri le-am luat după ce m-am consultat cu mai mulți factori de decizie și se vede că avem rezultate în sensul că mă uit la evoluția zilnică a cazurilor, avem un platou care se menține de o săptămână. La fel și dacă mă uit la evoluția zilnică a procentelor cazurilor confirmate. 

Mult mai important și aici aș vrea să vă arăt că pe București avem o stabilizare, chiar o scădere în ultimele câteva zile. Foarte important că și la Ilfov avem un platou, județul Timiș scade, măsurile au avut și acolo efect”, mai spune Florin Cîțu.

Ce cere Florin Cîțu din partea românilor

Astfel, premierul Florin Cîțu solicită românilor să aibă răbdare, întrucât epidemia de coronavirus pare să fi ajuns pe un platou.

”Ce cer în continuare este să aveți răbdare. Măsurile pe care le-am luat funcționează, dau rezultate și, după cum vedeți, ne uităm zilnic la date. Rezultatele arată clar că situația epidemiologică a ajuns la un platou, dar situația nu se poate îmbunătăți fără să păstrăm ceea ce avem acum. În același timp, vom accelera campania de vaccinare. Doar așa putem să rezolvăm. 1 iunie este primul pas pe care îl văd. Nu înseamnă o deschidere în totalitate, dar este primul pas și trebuie pregătit”, a mai declarat, luni, premierul Florin Cîțu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI