Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a fost desfiinţată. Florin Cîţu: “Acum e rolul Parlamentului”

Ana Anitoiu 13.07.2021, 14:32
Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a fost desfiinţată. Florin Cîţu: “Acum e rolul Parlamentului”

Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) din cadrul Guvernului a fost desfiinţată de Florin Cîțu. Prim-ministrul a anunțat marți că acum este rolul Parlamentului, sub îndrumarea Ministerului Justiției, să vină cu cea mai potrivită soluție.

Florin Cîțu, despre desființarea SIIJ

Premierul a declarat că a desființat Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie prin intermediul unui proiect de lege aprobat în Guvern, iar acum Pralamentul alături de Ministerul Justiției trebuie să vină cu o soluție.

”Acum este rolul Parlamentului, sub îndrumarea Ministerului Justiției, să vină cu cea mai bună soluție, dacă există o altă soluție mai bună decât ceea ce am făcut noi. Aștept soluția Parlamentului împreună cu Ministerul Justiției. În ceea ce mă privește și în ceea ce privește guvernul, noi am venit cu o soluție de a desființa secția SIIJ.

UDMR, USR au un punct diferit, putem să găsim un element comun aici, de aceea am cerut ca şedinţa de ieri să fie suspendată şi să revenim după ce se mai întâlnesc experţii. Este un grup de lucru, de acolo ar trebui să vină cele mai bune opinii.”, a mai spus Florin Cîțu.

Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie (SIIJ) a fost desfiintata de Florin Citu
Florin Citu

Ludovic Orban, Dan Barna și Kelemen Hunor, ședință fără Florin Cîțu. Reacția premierului

Acest anunț a venit după vestea că Ludovic Orban, Dan Barna și Kelemen Hunor au intrat în ședință în absența lui Florin Cîțu, în biroul președintelui Camerei Deputaților. La această întâlnire au fost prezenți și o parte dintre primarii UDMR din Covasna și județul Brașov, precum și primari din partea USR-PLUS. Printre temele discutate s-au numărat rectificarea bugetară și proiecte de investiții pentru viitor.

Florin Cîțu, care nu a fost chemat la acea ședință, a declarat: ”Nu a fost o ședință a coaliției. Poate s-au întâlnit, sunt toți parlamentari, poate s-au întâlnit acolo (în biroul lui Ludovic Orban, n.r.)”, a spus prim-ministrul.

Premierul: ”Nu se rupe coaliția”

De asemenea, Florin Cîțu a declarat la Antena 3 că nu se rupe coaliția, ci aceasta merge mai departe și este puternică. Premierul a precizat că în ciuda competițiilor ce apar între politicieni, el își urmărește obiectivul pentru care și-a început cariera în politică.

“Până la urmă toţi avem interesul şi suntem în politică pentru români. Indiferent de ceea ce facem noi, competiţie în interiorul partidului, competiţie între partide, eu niciodată nu pierd din vedere obiectivul pentru care am intrat în politică – să fac lucruri pentru români. Asta mă animă şi mă face să merg mai departe.”, a mai spus Florin Cîţu.

Urmăriți Impact.ro și pe