Planurile lui Florin Cîțu ca interimar la Finanțe. Ce nu îl mulţumeşte pe premierul României

Stan Filon 13.07.2021, 13:45
Planurile lui Florin Cîțu ca interimar la Finanțe. Ce nu îl mulţumeşte pe premierul României

Premierul Florin Cîțu nu este deloc mulțumit de execuția bugetară, deoarece au rămas bani necheltuiți la mai multe ministere! Așadar, premierul a declarat că are de gând să rămână în funcția de ministru interimar al Finanțelor pe întreaga perioadă legală.

Ce planuri are Florin Cîțu ca interimar la Finanțe

Șeful Executivului, Florin Cîțu, a declarat, marți, că intenționează să rămână ministru al Finanțelor pe toată perioada de interimat, respectiv 45 de zile, deoarece vrea să pună la punct execuția bugetară. Premierul a spus că a analizat execuția bugetară pentru fiecare minister înaintea rectificării care urmează să fie făcută de Guvern și că 86 de miliarde de lei au rămas nefolosite în primul semestru. “E clar că execuția bugetară nu e satisfăcătoare”, a afirmat Cîțu.

“Avem calendarul pentru rectificarea bugetară. Avem o situație pe fiecare minister. Sunt 12 miliarde de lei care nu au fost cheltuiți, deși au fost alocați pentru primul semestru. Cu asta trebuie să începem. Am văzut pe unde sunt. De acolo începem. Vedem execuția. 86 miliarde de lei credite de angajament nefolosite în primul semestru. E clar că execuția bugetară nu e satisfăcătoare, din punctul meu de vedere”, a declarat Florin Cîțu.

Ce planuri are Florin Citu ca interimar la Finante
Ce planuri are Florin Citu ca interimar la Finante

Cîțu nu vrea să împartă banii la partid

Legat de rectificarea bugetară, Florin Cîțu a avut de transmis un mesaj ferm colegilor săi din PNL și a spus că rectificarea va fi discutată și în coaliția de guvernare, dar decizia finală va fi luată la Guvern. Cîțu a spus că nu vrea să se întâmple cum se întâmpla pe vremea PSD, când banii erau împărțiți la partid.

”Vom prezenta în Coaliție rectifcarea bugetară, dar decizia și modul în care se alocă banii se face la Guvern și nu se face pe criterii politice. Aceștia sunt banii românilor din taxe și se vor duce unde vor avea cel mai mare randament în economie.

”Nu suntem PSD”

Eu vreau să le arătăm românilor că nu suntem PSD! Să le arătăm că nu ne atacăm Guvernul, că nu ne atacăm propriul premier. Să le arătăm românilor că suntem o echipă. Noi, liberalii adevăraţi, nu facem asta, pentru că riscăm să pierdem încrederea românilor! Liberalismul este singura soluţie, noi vom fi tot timpul aici pentru români.A trecut timpul PSD când rectificarea bugetară se făcea la partid. A trecut această vreme! Cât eu sunt în funcţie, nu voi permite această ingerinţă politică!”, a precizat Cîţu.

Mai mult, acesta a spus că fondurile vor fi alocate nu pe criterii politice! Florin Cîțu a spus asta la ultima întâlnire pe care a avut-o cu primarii, pe care i-a asigurat că-și vor primi banii necesari pentru continuarea programelor aflate în derulare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...