Florin Cîțu, despre ce se întâmplă cu rectificarea bugetară. Cum se vor aloca banii

Stan Filon 12.07.2021, 15:06
Florin Cîțu, despre ce se întâmplă cu rectificarea bugetară. Cum se vor aloca banii

Premierul Florin Cîțu este pregătit să schimbe lucrurile în politica din România, unde spune că vrea să arate că PNL este diferit de PSD, iar acest lucru se va vedea la rectificarea bugetară care urmează să fie făcută. Astfel, premierul a spus ce are de gând să facă, lucru care îl va deranja pe contracandidatul său la președenția PNL, Ludovic Orban.

Florin Cîțu a spus cum vor fi alocați banii la rectificarea bugetară

Florin Cîțu a participat la o întâlnire cu primarii, unde a spus că rectificarea bugetară va fi discutată în coaliția de guvernare, dar decizia se va lua la Guvern! În plus, le-a transmis primarilor că banii nu vor fi acordați pe criterii politice!

”Alocările de la buget nu se fac pe criterii politice. Se vor face în funcție de buget, acolo unde avem primari care știu să folosească banii. La rectficare, dacă sunt proiecte care pot fi finanțate de la buget, bineînțeles că da. Trebuie să se încadreze în cadrul legal”, spune premierul.

Florin Citu a spus cum vor fi alocati banii la rectificarea bugetara
Florin Citu a spus cum vor fi alocati banii la rectificarea bugetara

Rectificarea bugetară, discutată în coaliție, dar decizia de împărțire a banilor se ia la Guvern

Florin Cîțu a spus că rectificarea bugetară va fi discutată în Coaliție, dar decizia este a guvernului și le-a reamintit colegilor liberali că PNL nu este PSD. ”Vom prezenta în Coaliție rectifcarea bugetară, dar decizia și modul în care se alocă banii se face la Guvern și nu se face pe criterii politice. Aceștia sunt banii românilor din taxe și se vor duce unde vor avea cel mai mare randament în economie.

Eu vreau să le arătăm românilor că nu suntem PSD! Să le arătăm că nu ne atacăm Guvernul, că nu ne atacăm propriul premier. Să le arătăm românilor că suntem o echipă. Noi, liberalii adevăraţi, nu facem asta, pentru că riscăm să pierdem încrederea românilor! Liberalismul este singura soluţie, noi vom fi tot timpul aici pentru români.A trecut timpul PSD când rectificarea bugetară se făcea la partid. A trecut această vreme! Cât eu sunt în funcţie, nu voi permite această ingerinţă politică!”, a precizat Cîţu.

”Aștept o propunere”

Premierul Florin Cîțu a ținut să-i liniștească pe primarii din țară care au proiecte în desfășurare. Șeful Executivului a spus că aceștia vor primi bani pentru a-și continua proiectele sau chiar pentru a le finaliza. Primarii s-au mai plâns că prețul materialelor de construcții a crescut, așa că s-a arătat deschis și propunerii privind renegocierea contractelor prin PNDL.

”Aștept o propunere. Prețul materialelor de construcție a crescut. Ministerul Dezvoltării a transmis că vine cu un memorandum și cu o soluție în Guvern. Vom vedea”, a declarat Cîțu. Premierul a tras un semnal de alarmă și le-a transmis primarilor că ”nu este în regulă” ca jumătate din Unitățile Administrativ-teritoriale să aibă venituri proprii mai mici decât cheltuielile.

Urmăriți Impact.ro și pe