Secretul unei reţete delicioase de dulceaţă de căpşuni. Ingredientul este folosit doar de gospodinele iscusite

Ana Ionescu 18.06.2021, 20:44
Secretul unei reţete delicioase de dulceaţă de căpşuni. Ingredientul este folosit doar de gospodinele iscusite

Dulceața de căpșuni se pregătește la începutul verii și, chiar dacă ai preparat acest desert de zeci de ori, este bine să o îmbunătățești reţeta în fiecare an. Trebuie să știi că există un secret al gospodinelor iscusite, care le ajută să dea o aromă specială dulceții de căpșuni, dar și să o păstreze pentru mai mult timp.

Ce ingredient secret este bine să adaugi în dulceața de căpșuni

Dulceață de căpșuni este preferata copiilor și nu numai. Este delicioasă, are o aromă specială, iar pentru clătite este ideală. Gospodinele se pregătesc încă de la începutul verii pentru a umple cămara cu cele mai bune și delicioase conserve. Dulceața de căpșuni  nu poate lipsi, însă nu este deloc ușor de preparat. Pentru a face cea mai delicioasă dulceață este bine să ţii cont de câteva sfaturi și trucuri. Iată câteva dintre acestea:

Ce căpșuni trebuie să alegi pentru dulceață

Nu toate căpșunile sunt potrivite pentru dulceață. Cele mai bune sunt cele care au pulpa tare și sunt bine coapte. Este la fel de important ca acestea să nu fie prea mari, ci mai degrabă mici, coapte și foarte aromate. Căpșunile mari nu ajung tot timpul să stea în borcan în sirop, de aceea multe dintre ele se strică și pot altera întregul borcan de dulceață.

Cât zahăr trebuie să pui în dulceața de căpșuni

Pentru dulceața de căpșuni este recomandat să pui o cantitate egală de fructe și zahăr alb, pentru a se lega bine siropul. Atenție însă, nu pune zaharul direct peste fructe înainte de a le pune la fiert. După ce le-ai spălat bine, așază-le pe hârtie ca să se usuce bine, apoi pune-le într-un bol mare și cu straturi succesive de zahăr. Ţine-le la frigider până a doua zi.

Zeama de lămâie, secretul gospodinelor iscusite

Pe lângă toate acestea, gospodinele iscusite mai au un secret atunci când pregătesc dulceața de căpșuni. Adaugă și 50 de ml de zeamă de lămâie, la un kilogram de fructe. Astfel, dulceața va rezista mai mult timp, deoarece lămâia acționează ca un conservant natural. Se adaugă peste fructe, înainte de a le pune la frigider.

Secretul unei retete delicioase de dulceata de capsuni. Ingredientul este folosit doar de gospodinele iscusite 1
Secretul unei retete delicioase de dulceata de capsuni. Ingredientul este folosit doar de gospodinele iscusite 

Cum se prepara siropul pentru dulceața de căpșuni

Siropul pentru dulceața de căpșuni se prepara separat. Pune într-o oală un kilogram de căpșuni și apoi lasă-le la fiert 3 minute. După ce încep să clocotească, adună spuma și pune-o în sticle mici cu dopuri.

După ce căpșunile au stat la frigider 24 de ore, se fierb pentru 20 de minute. Trebuie să amesteci mereu ca să nu se lipească. Când fructele capătă o culoare sticloasă, ia-le de pe foc și lasă-le 24 de ore. A doua zi, dulceața se fierbe din nou, pentru aproximativ 15 minute. Dacă siropul are consistenţa mierii, atunci dulceața este gata. Pune-o în borcane și închide-le etanș, apoi așază-le cu capul în jos pe prosoape groase.

Urmăriți Impact.ro și pe