Secretul scovergilor cu brânză ca pe vremea când erai copil. Te vei linge pe degete

Ana-Maria Tudor 27.08.2023, 12:42
Secretul scovergilor cu brânză ca pe vremea când erai copil. Te vei linge pe degete

Se spune că amintirile cele mai dulci și mai autentice sunt legate de aromele copilăriei, iar printre acestea se numără cu siguranță scovergile cu brânză, pregătite cu grijă de bunici. De obicei, marea majoritate a oamenilor asociază mâncarea cu confortul, dar și cu amintirile, așa că nu este de mirare că anumite preparate, chiar dacă sunt mai simple, rămân în amintirea nostră drept o bucurie gustativă care ne învăluie sufletul și ne aduce aminte de momentele pline de căldură și dragoste.

Cum să prepari scovergi cu brânză la fel ca bunica

Ei bine, putem spune că scovergile reprezintă niște gogoși cu o consistență mai aplatizată, dar totuși, ele sunt extrem de gustoase.

Scovergile reprezintă mici delicii cu un gust uimitor care ne poartă cu gândul către zilele pline de bucurie ale copilăriei.

 

Rețeta lor simplă le face ușor de preparat, iar combinația de ingrediente nu necesită costuri suplimentare care îți vor afecta bugetul în mod semnificativ.

Vezi și: Rețeta secretă de gogoși americane. Cum să le prepari exact ca în magazine

Ingrediente

  • 700 gr făină
  • 250 ml lapte
  • 1 buc. cub drojdie
  • 1 buc. ou
  • 500 gr brânză sărată
  • ulei pentru prăjit

Care este modul de preparare al scovergilor

Scovergile cu brânză reprezintă o opțiune culinară extrem de rapidă și ușor de pregătit. Acest deliciu poate fi realizat într-un mod destul de simplu și nu necesită prea mult timp în bucătărie. Iată cum să prepari scovergi cu brânză la fel ca bunica.

Ei bine, începem prin a cerne făina într-un castron de dimensiuni generoase. În paralel, luați un vas mai mic și adăugați în el cubul de drojdie, apoi turnați peste acesta laptele călduț. Utilizați o furculiță pentru a sfărâma cubul de drojdie și pentru a amesteca drojdia cu laptele.

Apoi, combină laptele amestecat cu drojdia cu făina din castron și adaugă oul în compoziție. Introduceți și sarea, apoi frământați bine întreaga compoziție și lăsați-o să se dospească timp de 30 de minute.

După ce a trecut intervalul de 30 de minute, împărțiți aluatul în două părți egale. Din aceste părți, veți confecționa pe de o parte scovergi simple, iar pe cealaltă jumătate veți pregăti scovergi cu brânză.

Citește și: Secretul celor mai pufoase gogoși. Ce trebuie să adaugi în lapte, de fapt. Așa ies exact ca la gogoșerie

Pentru a pregăti scovergile cu brânză, luați brânza și fărâmițați-o într-un castron separat folosind o furculiță. Împărțiți aluatul în porțiuni mici, pe care le întindeți cu ajutorul unui făcăleț. Dacă preferați, puteți adăuga și alte ingrediente precum mărar, spanac sau ceapă, în funcție de gusturile voastre.

Cu ajutorul unei linguri, așezați umplutura în mijlocul aluatului și îndoiți marginile către centru, închizând astfel gogoașa. Neteziți din nou aluatul, având grijă să nu-l spargeți.

Apoi, plasați scoverga în tigaie și prăjiți-o pe ambele părți până când capătă o culoare maronie. Rezultatul final poate fi servit fie cald, fie rece, iar pentru un plus de savoare, puteți unge scoverga cu smântână.

Urmăriți Impact.ro și pe