Secretul plăcintei cu mere. Ce trebuie să faci cu aluatul, iese mult mai bună

Andreea Bisinicu 13.01.2021, 15:24
Secretul plăcintei cu mere. Ce trebuie să faci cu aluatul, iese mult mai bună

Secretul plăcintei cu mere. Ce trebuie să faci cu aluatul, iese mult mai bună. Ăsta e secretul pe care toți pasionații de bucătărie îl adoră. Dacă ai chef de ceva bun și dulce și ai rămas în pană de idei, iată care este cea mai simplă rețetă de plăcintă cu mere. Ingredientul secret care îi dă savoare. Cum trebuie preparat aluatul de la plăcintă pentru ca prăjitura să aibă un gust delicios.

Cum se face cea mai bună plăcintă cu mere. Ingrediente.

Știm, plăcinta cu mere este una dintre preferatele tale. De fapt, plăcinta cu mere este favorita tuturor românilor. Și cine ne poate învinui? Aluatul pufos care se îmbină cu aroma dulce a merelor fac acest desert să fie în capul listei de prăjituri/deserturi pe care le prepari de fiecare dată cînd ai poftă de ceva dulce și gustos. Pentru a face cea mai bună plăcintă de mere ai nevoie de doar câteva ingrediente, pe care le găsești, fără îndoială, în cămara proprie.

  • 250 g făină
  • 1,5 kg mere domneşti
  •  250 g unt
  • 250 g zahăr
  • 100 g pesmet
  • 1 vârf cuţit scorţişoară
  • 1 vârf cuţit sare
Placinta cu mere este una dintre preferatele romanilor
Placinta cu mere este una dintre preferatele romanilor

Care este secretul plăcintei cu mere. Mod de preparare

Acum că am făcut rost de toate ingredientele necesare, hai să ne apucăm de treabă. Plăcinta cu mere se prepară foarte simplu. În primul rând, aluatul se face din făină cu apă rece şi foarte puţină sare. Amestecă toate ingredientele și începe să frămânți aluatul. Apoi, lasă-l să se odihnească. Mai departe, trebuie să întinzi blatul, se pune untul în aluat şi se înveleşte bucata de unt cu aluatul. Întinde aluatul din nou. Repetă procesul de încă patru ori, de două ori se strânge aluatul în trei şi de două ori se strânge aluatul în patru. Acesta este trucul care va face diferența.

Ia o pauză de un sfert de oră, după fiecare dată când ai întins blatul. După ce ai întins ultima foaie, pune la copt jumătate din aluat în tavă. Presară pesmet fin peste. În continuare, când aluatul este pe jumătate copt, pune merele peste şi apoi adaugă cealaltă jumătate de aluat. Se pune iar la copt. Mai departe, verifică dacă blatul este rumenit și, apoi, presară zahăr pudră peste compoziție. După ce-l mai lași câteva minute în cuptor, se scoate tava și se pune pe aragaz.

Ce soi de mere este indicat să folosești

Nu uita, plăcinta se coace la foc potrivit. După ce aluatul s-a răcit, ia un cuțit de bucătărie și taie-l în felii, după cum dorești. Se curăţă de coajă şi se trec printr-o răzătoare specială care le taie în felii foarte subţiri. Când sunt gata tăiate, se pune cantitatea de zahăr după plac şi se ţin la marginea maşinii de gătit, până ce se încorporează zahărul în fructe. Umple plăcinta cu merele și gata, rețeta este finalizată. Poftă bună!

Secretul acestei rețete este să folosești soi de mere domnești pentru plăcinta ta. Aceaste fructe au un gust delicios, se curăță mai bine și sunt mult mai zemoase decât merele obișnuite. Dacă nu ne crezi pe cuvânt, fă un experiment. Prepară, în paralel, două plăcinte, una cu mere ionatane și alta cu mere domnești și vei simți diferența de gust.

Urmăriți Impact.ro și pe