Un desert rapid și extrem de savuros poate fi cu succes plăcinta cu mere. Multe gospodine se întrec în rețete, fiecare având metode diferite pentru prepararea aluatului sau a compoziției. Totuși, trucul folosit de chef Florin Dumitrescu ar putea transforma acest desert într-unul extrem de apreciat.
Savoarea merelor cu scorțișoară te duce cu gândul la toamnă, dar și la sărbătorile de iarnă. Pentru o masă în familie sau pur și simplu pentru serile mohorâte, poți opta pentru o plăcintă cu mere. Avantajul este că acest desert se prepară foarte ușor și rapid, dar bucură papilele gustative. Dincolo de alegerea unor mere proaspete și dulci, scorțișoara va aromatiza compoziția, la care e musai să adaugi și puțin coniac. De asemenea, stafidele nu lipsesc nici ele dintr-o plăcintă cu mere ca la carte.
Pe de altă parte, trucul folosit de chef Florin conferă mai multă savoare unei porții de plăcintă cu mere. Așadar, surprinde-ți invitații cu o felie de plăcintă și o lingură generoasă de iaurt cremos, cu 10% grăsime alături. Va conferi mai multă finețe preparatului tău și îi va aduce un plus de gust. De asemenea, farfuria va fi mult mai echilibrată, fiind completată de iaurtul cremos.
Află în rândurile următoare cum poți prepara o plăcintă cu mere delicioasă, folosind trucul lui chef Florin Dumitrescu. Te vei bucura de un desert rapid și simplu, dar extrem de savuros.
Ingrediente
Mod de preparare
În primul rând se spală bine merele și se taie cubulețe. Se dă drumul la foc și se pune în tigaie untul. Peste unt se adaugă merele și zahărul. Se presară deasupra și scorțișoara. Ulterior se flambează compoziția cu puțin coniac.
Între timp, se bat ouăle și se pregătește aluatul de foietaj, care nu se întinde în prealabil. După ce s-au călit merele se așază în interiorul foietajului și apoi marginile în exces se taie și se rulează în interior. Până la acest pas se pregătește cuptorul la 180 de grade Celsius. Înainte de a băga tava la cuptor, se unge cu ou întreaga plăcintă. După aceea se lasă la cuptor timp de 45 de minute.
La final, se taie plăcinta și se servește cu o lingură de iaurt cremos, de 10% grăsime.