Secretul neștiut al Elisabetei a II-a. Ce trebuia să se întâmple când regina scotea rujul din geantă

Andra Daoud 28.09.2022, 20:13
Secretul neștiut al Elisabetei a II-a. Ce trebuia să se întâmple când regina scotea rujul din geantă

Regina Elisabeta a II-a a fost o personalitate fascinantă atât pentru supuși, cât mai ales pentru cei care au cunoscut-o sau au lucrat cu și pentru ea. De-a lungul domniei de peste 70 de ani, suverana a ajuns să aibă o comunicare impecabilă cu cei din echipa ei și să se înțeleagă din priviri sau gesturi. Atunci când cei din staff-ul ei vedeau că regina își scoate rujul sau că își mută poșeta de pe un braț pe altul, știau imediat ce au de făcut.

Secretul reginei Elisabeta a II-a, pe care doar angajații ei îl știau

De-a lungul celor 70 de ani de domnie, regina Elisabeta a II-a a participat la sute de evenimente, întâlniri oficiale, dineuri și meetinguri la nivel înalt. Suverana și-a îndeplinit până la finalul vieții obligațiile, iar acest lucru nu a fost întotdeauna ușor. A avut însă o echipă pe care se putea baza în orice situație, iar atunci când avea de-a face cu un moment inconfortabil, trebuia să facă un simplu gest, iar asistenții săi știau imediat ce au de făcut.

Unul dintre cei care au fost în slujba reginei pe aproape tot parcursul domniei este majordomul ei, Ian Scott Hunter. Acesta a povestit recent că suverana avea un cod secret cu staff-ul ei, iar atunci când făcea anumite gesturi, oamenii ei știau imediat ce vrea să transmită.

Pentru a ieși din momentele plictisitoare sau jenante, regina nu trebuia decât să își scoată rujul din geantă. Cei care o însoțeau știau imediat că este momentul ca suverana să se retragă din acel context și făceau toate pregătirile necesare.

Secretul nestiut al Elisabetei a II-a. Ce trebuia sa se intample cand regina scotea rujul din geanta
Regina Elisabeta si angajatii ei aveau un cod secret

Ce alte gesturi secrete mai aveau regina și angajații ei

„Cred că există un principiu conform căruia femeile nu se machiază în public. Dar, regina avea geanta într-o parte, își scotea rujul și se ruja fără oglindă. Ăsta era un semnal că era gata să plece. Imediat, doamnele care o însoțeau începeau să pregătească lucrurile și regina se ridica. Totul era pregătit pentru plecare”, a explicat Ian Scott Hunter.

Nu era însă singurul gest cu ajutorul căruia regina Elisabeta ieșea din situațiile incomode. Atunci când voia să încheie o conversație incomodă făcea un simplu gest și își muta poșeta de pe un braț pe altul. Iar atunci când era într-o situație inconfortabilă, nu trebuia decât să își învârtă verigheta pe deget, iar cei care o însoțeau și erau atenți la fiecare gest al suveranei știut clar că este momentul să intervină.

Urmăriți Impact.ro și pe