Secretul lui Rafael Nadal. Campionul spaniol a dezvăluit care este ingredientul pe care îl consumă în fiecare zi

Sorin Barbu 05.06.2022, 13:50

Rafael Nadal are 36 de ani, dar este în continuare un jucător care are un cuvânt greu de spus în topul tenisului mondial. Sportivul spaniol va disputa duminică a 14-a finală de la Roland Garros, iar jurnaliștii din lumea întreagă, uimiți de longevitatea lui, au încercat să-i afle secretul. Nadal le-a spus că dincolo de o viață sportivă ireproșabilă folosește în fiecare zi un „ingredient minune”.

Rafael Nadal a dezvăluit care este „ingredientul surpriză” pe care îl folosește în fiecare zi

Rafael Nadal este un nume uriaș în sportul mondial și nu doar în tenis. Are 36 de ani, 91 de titluri ATP, 21 de trofee de Grand Slam și se pregătește de 14-a finală de la Roland Garros, turneu pe care l-a câștigat de 13 ori. Sportivul spaniol este cunoscut drept un profesionist desăvârșit. Se antrenează cu patos în fiecare zi, își acordă timp pentru recuperare și are un regim alimentar destul de strict. Și totuși, mai există un secret: un ingredient care nu-i lipsește de la nicio masă și despre care spune că l-a ajutat să se mențină în top mai bine de 20 de ani.

„Oriunde aș fi, mereu caut ulei de măsline extravirgin. Este un aliment esențial pentru mine. În fiecare dimineață am la micul dejun pâine prăjită cu ulei de măsline, iar la prânz și la cină, de obicei, am o salată sau pește, mereu cu un strop de ulei de măsline extravirgin.

Este o parte fixă a dietei mele și a modului meu de a mânca. Combinarea unei alimentații echilibrate cu practicarea sportului te face să fii o persoană mai bună, te face să te simți mai bine”, a declarat Nadal, potrivit AS.

Jucătorul spaniol se află pe locul 5 ATP și îl va înfrunta în ultimul act de la Roland Garros pe norvegianul Casper Ruud. Extraordinarul sportiv iberic a mărturisit că dacă ar primi un picior nou ar da la schimb, bucuros, fără ezitare, o finală la turneul francez.

Rafael Nadal a dezvăluit zilele trecute că suferă de sindromul Muller-Weiss și are dureri groaznice la piciorul stâng. Este vorba de o maladie degenerativă „cronică şi incurabilă” cu care se luptă de la vârsta de 18 ani și din pricina căreia este nevoit să ia „o tonă de anti-inflamatoare în fiecare zi”.  Un mare profesor din lumea medicală i-a transmis că ar avea nevoie de o „grefă osoasă pentru a restabili lungimea arcului intern al piciorului”.

Urmăriți Impact.ro și pe