Sosul de maioneză este unul dintre cele mai apreciate, fiind inclus în numeroase preparate pe care românii obișnuiesc să le așeze pe masă, în special la ocaziile speciale. Totuși, prepararea acestuia poate reprezenta o provocare pentru unii, fiind foarte ușor ca sosul să își piardă consistența chiar în timpul preparării. Deși este unul dintre cele mai simple sosuri, având la bază puține ingrediente, cea mai des întâlnită problemă la pregătirea ei o reprezintă tăierea maionezei, pentru evitarea căreia gospodinele au mai multe trucuri. Află ce trebuie să faci ca să nu se taie maioneza. Sfaturile sunt extrem de simple și cu efect rapid.
Parcă nicio salată de vinete sau de boeuf nu poate fi la fel fără un sos de maioneză care să le confere savoare. Chiar dacă este simplu de obținut, mulți se confruntă cu probleme la prepararea sosului, care adesea se taie. Atunci când nu folosești ingredientele în ordinea corectă sau când acestea nu sunt de cea mai bună calitate, te poți lovi de această problemă. Există însă soluții, astfel că poți afla ce trebuie să faci ca să nu se taie maioneza, din rândurile următoare. Pentru prepararea sosului de maioneză, ai nevoie de ingrediente precum: ouă, ulei, muștar, suc de lămâie și sare. Cu toate acestea, sunt mai multe aspecte importante în privința pregătirii lor, astfel încât să nu se taie.
O maioneză de calitate se obține cu ajutorul unor trucuri simple și rapide. În primul rând, uleiul folosit ar trebui să fie de calitate, fie că vorbim despre cel de floarea-soarelui sau despre uleiul de măsline extravirgin. Pe de altă parte, ouăle trebuie să fie și ele proaspete și la temperatura camerei, în caz contrar sosul nu se va lega. De asemenea, nu uita faptul că va fi nevoie doar de gălbenușuri, fie doar de cele crude, fie de un gălbenuș crud și unul fiert. Pe de altă parte, muștarul pentru maioneză trebuie să fie unul clasic, de o consistență cremoasă.
Prepararea unui sos de maioneză excelent trebuie să întrunească mai mulți pași, adăugarea fiecărui ingredient în parte fiind esențială. Dacă respecți ordinea lor vei descoperi că maioneza nu se taie. Pentru început, pune gălbenușurile într-un bol, apoi adaugă muștarul și uleiul. Sucul de la lămâie adăugat inițial, peste gălbenușuri, facilitează amestecarea acestora din urmă cu restul ingredientelor și, de asemenea, ajută la prevenirea tăierii maionezei.
Treptat, adaugă și uleiul, care inițial ar trebui să fie într-o cantitate mică, până când sosul începe să se îngroașe. Pe măsură ce sosul de maioneză capătă consistență, poți turna și restul cantității de ulei. De asemenea, este esențial să adaugi și sarea și să guști maioneza pe măsură ce o pregătești pentru a evita să devină prea sărată. Un alt element important pentru a duce la bun sfârșit rețeta de maioneză cu ou îl reprezintă sucul proaspăt stors de lămâie, cel de cumpărat conferind o aromă ciudată compoziției. Totodată, dacă alegi să utilizezi gălbenuș fiert, amestecă-l bine de la început, astfel încât să nu se formeze cocoloașe. Dacă totuși ți se taie maioneza, poți adăuga o linguriță de muștar în plus și apoi să amesteci totul rapid, până când maioneza se leagă din nou.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]