Secretul celor mai crocanți cartofi prăjiți. De ce trebuie să-i treci prin albuș de ou înainte de preparare

Stan Filon 04.06.2022, 16:53
Secretul celor mai crocanți cartofi prăjiți. De ce trebuie să-i treci prin albuș de ou înainte de preparare

Cartofii prăjiți reprezintă o tentație irezistibilă pentru mulți dintre noi, de aceea sunt interziși de 99,9% dintre medici, deoarece cartofii prăjiți ne îngrașă și ne îmbolnăvesc. Cu toate acestea, sunt delicioși, mai ales prăjiți în baie de ulei. Au un gust unic și sunt preferații românilor. Ei bine, unii nu vor să mai mănânce cartofi din motive de sănătate, iar alții, mulți, nu își mai permit nici măcar cartofi prăjiți, mai ales de când uleiul se vinde la preț de motorină. Dar dacă vă prezentăm o rețetă de cartofi crocanți, extrem de gustoși, pe care să-i preparați fără gram de ulei, ce ziceți?!

Iată secretul celor mai crocanți cartofi prăjiți

Sună tentant să aveți pe masă cartofi prăjiți crocanți, sănătoși și gătiți fără gram de ulei? Ei bine, această rețetă este una cât se poate de reală și o puteți testa imediat. Acești cartofi prăjiți vor deveni pe loc preferații dumneavoastră, deoarece îi pot mânca și copiii, deoarece sunt foarte sănătoși și nici nu mai îngrașă la fel cum o fac cartofii prăjiți în ulei. Pentru a testa această rețetă minune, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • cartofi,
  • un albuș de ou,
  • sare și piper după gust,
  • hârtie de copt.
Iata secretul celor mai crocanti cartofi prajiti
Iata secretul celor mai crocanti cartofi prajiti

Cum se prepară cartofi prăjiți crocanți fără ulei

În primul rând, trebuie să curățați cartofii și să îi tăiați felii. Faceți exact cum făceați pe vremurile când încă mai găteați cartofi prăjiți. Acele vremuri vor fi date uitării, de când ați intrat în posesia acestei rețete noi de cartofi prăjiți crocanți. Așadar, curățați cartofii, tăiați-i cum doriți, apoi puneți albușul într-un bol și adăugați un praf de sare și piper, după care bateți albușul până când obțineți o consistență spumoasă.

Pentru următorul pas, avem nevoie de cartofii recent tăiați, pe care îi vom înmuia bine în albușul de ou. Trebuie să avem grijă ca fiecare cartof să fie acoperit de albuș, deoarece este foarte important. Albușul protejează cartoful să nu se lipească de hârtia de copt.

După c am trecut cartofii prin albuș, îi așezăm pe o tavă, pe fundul căreia am pus hârtie de copt. Trebuie să îi așezăm în așa fel încât să fie ceva spațiu între felii, pentru a se putea prăji bine. Acoperim apoi cartofii tot cu hârtie de copt, după care îi dăm la cuptor pentru 10 minute. Verificăm cartofii și dacă nu sunt încă făcuți, atunci îi mai lăsăm câteva minut. Trebuie să iasă cartofi prăjiți de o culoare aurie. Vor fi crocanți și extrem de gustoși. Vă urăm poftă bună.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...