Secretul aluatului de papanași. Cum îl faci să fie moale la interior și ușor crocant la exterior

30 05. 2021, 14:05

Papanașii sunt unul dintre cele mai populare preparate din bucătăria românească. Se găsesc în mai toate restaurantele, însă se pot găti foarte ușor și acasă, cu doar câteva ingrediente la îndemâna oricui. Papanașii se pot face fierți su prăjiți. Sunt la fel de gustoși, însă depinde de preferințele fiecăruia. Există însă, un mic secret al aluatului de papanași. Cum îl faci să fie moale la interior și ușor crocant la exterior

Secretul aluatului de papanași

Secretul papanașilor ține de aluatul lor. Acesta trebuie să fie moale și pufos, chiar dacă vorbim de papanașii prăjiți. Trebuie să fie ușor de consumat și să nu vă cadă greu la stomac.

Astfel că, mai jos aveți îngredientele necesare pentru a prepara unul dintre cele mai apreciate deserturi. Un lucru mai puțin important este ce fel de dulceață alegeți. Una dintre cele mai alese este dulceața de fructe de pădure și asta pentru că este puțin acrișoară. Astfel, în combinație cu smântâna, puteți obține un gust de neegalat.

Alegeți o brânză grasă și bine scursă de zer

De asemenea, este foarte important ca brânza folosită sa fie foarte grasa si foarte bine scursă de zer. În caz contrar, aluatul cere mai multă făină și trebuie să țineți cont de cantitatea aleasă.

 Iată trucul care te ajuta sa prepari papanași perfecți, mai buni decat cei de la restaurant

Ingrediente

500 de grame brânză dulce de vaci

300 grame făină

200 grame smântână

150 grame de dulceață (după gust)

30 grame zahăr vanilat

2 ouă mari

1 linguriță esență de portocală

1 lingură rasă de bicarbonat de sodiu

Coaja rasă de la o lămâie

sare

Mod de preparare rețetă de papanași

Rețeta de papanași este una simplă și la îndemâna oricui. Nu se prepare greu și sunt delicioși. Iată cum poți prepara papanașii:

Puneți într-un bol brânza, ouăle, sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie, bicarbonatul de sodiu și esența de portocale. Amestecați compoziția bine până ce aceasta se omogenizează.

Treptat, adăugați făina și amestecați încontinuu, până ce totul se încorporează. Frământași compoziția cât trebuie și nu mai mult, pentru că papanașii vor ieși mult prea pufoși.

Ornați papanașul cu smântână și dulceață

După ce ați făcut asta, lăsați aluatul de-oparte timp de 10 minute. Apoi, îl porționați și modelați aluatul pentru fiecare papanaș în bază, partea mai mare. Apoi faceți biluță din aluat, pentru partea de sus, pe care o așezați pe bază.

După ce ați făcut asta, puneți papanașii la prăjit timp de trei minute, pentru fiecare parte. Atunci când îi scoateți, trebuie să îi așezați pe un șervețel, pentru a absorbi uleiul în exces. La final, ornați papanașul cu smântână și dulceață, în cantitățile preferate.

Diferența dintre papanașii fierți și cei prăjiți

Între papanașii fierți și cei prăjiți nu este o mare diferență. Diferă gustul și textura. Unii sunt maim oi și mai pufoși ( cei fierți), în timp ce cei prăjiți sunt mai crocanți. Se spune că cei prăjiți ar putea să îți cadă mai greu la stomac. De cele mai multe ori, în restaurant găsiți papanași prăjiți, aceștia fiind mult mai apreciați decât cei fierți.