Secretele lui Charles al III-lea. Coșmarul pe care l-a trăit în copilărie și cum a cunoscut-o pe actuala soție înainte de căsătoria cu Diana. Și numele ales e controversat

Ana Anitoiu 09.09.2022, 16:22
Secretele lui Charles al III-lea. Coșmarul pe care l-a trăit în copilărie și cum a cunoscut-o pe actuala soție înainte de căsătoria cu Diana. Și numele ales e controversat

Secretele din viața Regelui Charles al III-lea au fost dezvăluite, de-a lungul timpului. Fiul Reginei Elisabeta a II-a și a Prințului Philip a trăit un coșmar în copilărie. Iată cum a cunoscut-o pe actuala soție, Camilla, înainte de căsătoria cu Prințesa Diana, și de ce este controversat numele pe care l-a ales el ca suveran.

Ce coșmar a trăit Regele Charles al III-lea în copilărie

Charles Philip Arthur George s-a născut la Palatul Buckingham, la data 14 noiembrie 1948, când rege era bunicul său, George al VI-lea. A petrecut aproximativ șapte decenii ca primul în linia de succesiune la tron, după ce bunicul său a murit pe când el avea doar trei ani.

Charles a fost prezent la încoronarea mamei sale la Westminster Abbey, când a stat între bunica sa văduvă, Regina Mama Elisabeta, și mătușa lui, Prințesa Margaret.

Pregătirea lui a fost dură. În ciuda faptului că moștenitorii precedenți ai tronului au avut tutori privați, Regina Elsabeta a II-a și soțul ei au hotărât ca fiul lor cel mare să meargă la o școală. Și un orice școală, ci una cu internat, unde viața prințului nu a fost deloc ușoară.

„Abia dorm, pentru că băieţii sforăie și mă lovesc tot timpul în cap. E un iad absolut”, i-ar fi scris el reginei din internatul Gordonstoun, din Moray, Scoția. Mai târziu, l-a numit Colditz în kilt”, făcând aluzie la lagărul de prizonieri de război Colditz Castle.

Secretele lui Charles al III-lea. Cosmarul pe care l-a trait in copilarie si cum a cunoscut-o pe actuala sotie inainte de casatoria cu Diana
Camilla si Charles

Cum a cunoscut-o Regele Charles al III-lea pe actuala lui soție

Povestea de iubire dintre Regele Charles al III-lea și actuala lui soție, Camilla Parker Bowles, cunoscută pe atunci ca Camilla Shand, a început înainte ca el să aibă vreo legătură cu Prințesa Diana. Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată la meci de polo în Windsor.

Însă, Charles a decis să calce pe urmele tatălui său și să se alăture Marinei Regale, în anul următor, ceea ce a dus la despărțirea lor. Între timp, Camilla Shand s-a căsătorit cu maiorul Andrew Parker Bowles, un prieten al lui Charles, în anul 1973.

Abia în 1977, Charles a cunoscut-o pe Diana Spencer, care avea vârsta de 16 ani. Pe atunci, prințul în vârstă de 29 de ani se întâlnea cu sora ei mai mare, Sarah. Abia după trei ani a început relația lor, iar actualul rege a cerut-o în căsătorie în februarie 1981.

Totuși, în timpul unui interviu TV realizat la scurt timp după vestea logodnei lor, cei doi au fost întrebați dacă sunt îndrăgostiți. În timp ce Diana a răspuns că „desigur”, el a spus: „Ei bine, orice înseamnă a fi îndrăgostiți”. Nunta a avut loc pe 29 iulie 1981, la Westminster Abbey. Lady Di avea să dezvăluie ulterior că mariajul lor era „aglomerat”, deoarece existau, de fapt, trei persoane în el. Divorțul a avut loc în august 1996, iar un an mai târziu, prințesa a murit în urma unui accident de mașină.

Charles, căsătorit în cele din urmă cu Camilla

Camilla a divorțat, la rândul ei, în anul 1995. Actuala Regină Consort și Regele Charles al III-lea au fost fotografiați pentru prima dată ca şi cuplu la hotelul Ritz din Londra, în ianuarie 1999.

Cei doi s-au logodit în februarie 2005, când Charles i-a oferit Camillei un inel de logodnă ce i-a aparținut mamei sale. Regina Elisabeta a II-a și Ducele de Edinburgh nu au participat la ceremonia căsătoriei civile, dar au fost prezenți la o binecuvântare religioasă la Capela Saint George.

Motivul pentru care numele Charles al III-lea este controversat

Numele ales de fiul reginei ca noul monarh al Regatului Unit, Charles al III-lea, în vârstă de 73 de ani, a stârnit controverse. Unii au spus că fostul duce de Wales ar fi putut alege oricare dintre cele patru prenume ale sale. Ceilalți doi suverani cu numele Charles nu au avut destine fericite.

Amândoi au trăit în secolul al XVII-lea. Primul a fost executat pentru înaltă trădare, iar cel de-al doilea a avut o domnie marcată de ciuma neagră şi de marele incendiu de la Londra. El a fugit din regat, după care s-a întors şi a decedat la vârsta de 54 de ani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...