Șoferii de autobuz din cadrul Companiei de Transport Public (CTP) Iași spun să sunt sătuli până peste cap de minciunile conducerii, precum și de lipsurile din depouri pe care șefii companiei încearcă din răsputeri să le ascundă de ochii cetățenilor. Astfel că au început să spună tot adevărul cu privire la starea autobuzelor din depourile CTP.
Șoferii se plâng neîncetat de lipsa pieselor de schimb pentru autobuze și că sunt trimiși acasă fără a fi plătiți din cauza faptului că autobuzul lor este defect. Această problema a fost ridicată de șoferi și în cadrul protestului din luna noiembrie a anului trecut.
Sunt foarte multe autobuze defecte și, în fiecare dimineață, între 3 și 8 șoferi pleacă acasă pentru că nu au ce să conducă și, deși s-au trezit la ora 3 pentru a veni la garaj, conform programării, ziua nu le este plătită. Autobuzele sunt programate la stradă, deși sunt defecte, doar pentru a ieși la număr pe hârtie.
Ești trimis de la o mașină defectă la altă mașină defectă, chiar de către revizorul tehnic (care ar trebui să știe foarte bine care este starea tehnică și să refuze ieșirea la stradă a autobuzului) sau de către dispecer și, în cel mai bun caz, ți se spune ce defect are mașina «ca sa ai grijă», dar important este ca la ora 7:00 să raporteze situația unităților ieșite la stradă cât mai aproape de adevăr.
După ora 7:00, potopul începe, zeci de mașini intră defecte la garaj, a spus unul dintre șoferii de autobuz din cadrul CTP, potrivit BZI.
Potrivit șoferilor de la CTP, autobuzele sunt spălate chiar și de 3 ori pe zi, dar când vine vorba despre piese de schimb sau despre salariile șoferilor, conducerea companiei susține că nu mai sunt bani.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Se trimit de câte două sau trei ori pe zi autobuzele la spălat și nu se ține cont că astfel se creează întârzieri în grafic, de unde rezultă aglomerația din mijloacele de transport, dar și călătorii nervoși, dar toate acuzațiile nu ajung la birouri, ci la șoferi, care sunt acuzați că stau la cafele.
Nu mai spun că piesele de schimb vin întotdeauna cu mare întârziere, chiar și schimbul de consumabile elementare, filtre de motorină, ulei motor, filtru de ulei etc., se amână cu lunile, până când autobuzele nu mai funcționează efectiv. Bine că sunt bani de spălat autobuzele de 3 ori pe zi, dar de piese și salarii nu sunt, au mai spus șoferii revoltați.
Conducerea CTP nu a dorit să ofere detalii asupra acestei situații, iar cu câteva zile în urmă, directorul general al CTP a declarat că pe străzile din Iași nu există niciun autobuz care să nu corespundă normelor de circulație sau care să prezinte vreun defect major. Astfel a stârnit revolta actuală din rândul șoferilor.