Poziția primarului Mihai Chirica pentru Compania de Transport Public din Iași, după un protest al salariaţilor nemulţumiţi de salariile mici

Elena Avramescu 03.11.2021, 13:47
Poziția primarului Mihai Chirica pentru Compania de Transport Public din Iași, după un protest al salariaţilor nemulţumiţi de salariile mici

Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi, și-a declarat public sprijinul, prin intermediul unei scrisori deschise adresate sindicaliştilor şi angajaţilor, pentru Compania de Transport Public, după un protest al salariaţilor nemulţumiţi de salariile mici. În plus, acuză încercarea de politizare a situaţiei de la această companie.

Poziția primarului Mihai Chirica pentru Compania de Transport Public din Iași

Astfel că primarul a declarat că a acordat o atenţie extrem de mare dezvoltării transportului public local din municipiul Iaşi, mai ales că, în ultimii ani, s-au făcut eforturi deosebite pentru modernizarea acestui sector.

Pe lângă banii investiţi în modernizarea căii de rulare a tramvaielor, a fost modernizat întregul parc auto al CTP Iaşi, fiind aduse autobuze de ultimă generaţie, cu dotări şi caracteristici tehnice la nivel european. În acelaşi timp, în Iaşi circulă deja primele tramvaie moderne, parte a lotului de 32 de tramvaie contractate deja. De asemenea, în anii următori vor ajunge la Iaşi 44 de autobuze electrice care vor contribui semnificativ la modernizarea transportului public din oraşul nostru.

În perioada următoare vor fi investite fonduri substanţiale pentru modernizarea depoului Dacia, la care se adaugă extinderea căii de rulare a tramvaielor spre zona Complexului ERA Nu în ultimul rând, municipalitatea depune eforturi susţinute pentru rentabilizarea activităţii CTP Iaşi prin extinderea liniilor de transport către comunele limitrofe, în acest sens fiind înfiinţată Asociaţia Metropolitană de Transport Public, a transmis primarul Iașiului.

Soferii de autobuz CTP Iasi nu mai ies pe traseu
Protest soferi CTP

Mihai Chirica a mai afirmat că pe tot parcursul activităţii sale ca primar a avut ca prioritate asigurarea veniturilor salariale pentru angajaţii CTP Iaşi şi că a constatat că se vrea intens politizarea situaţiei de la această companie publică de către reprezentanţii USR.

Sunt de părere că actuala situaţie dificilă nu trebuie politizată în niciun fel. Amintesc faptul că reprezentanţii USR din Consiliul Local Iaşi nu au votat bugetul local pe 2021, unde se regăsesc sume importante pentru transportul public, aceeaşi formaţiune politică opunându-se în şedinţa din 1 noiembrie rectificării bugetare care prevedea creşterea bugetului CTP Iaşi de la 140 de milioane de lei la 155 de milioane de lei, parte din aceşti bani fiind destinaţi acoperirii costurilor salariale ale companiei.

Am aflat cu revoltă despre implicarea directă a useriştilor în perturbarea activităţii companiei, asta ca o replică la ceea ce se întâmplă în Timişoara „oraş emblemă” pentru criza serviciilor publice oferite cetăţenilor supă preluarea primăriei de către USR. În acest context, îmi afirm încă o dată totala deschidere pentru purtarea unui dialog raţional, responsabil, cu toţi angajaţii CTP Iaşi, având un deplin respect pentru munca pe care o desfăşoară, a mai spus Mihai Chirica.

Cristina Stroe și Damian Drăghici, despre Te cunosc de undeva
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...