Secrete din culisele prezentărilor de modă ale lui Cătălin Botezatu. Ce obicei are designerul înainte de show. „Două am voie”

Andra Daoud 07.10.2022, 13:46
Secrete din culisele prezentărilor de modă ale lui Cătălin Botezatu. Ce obicei are designerul înainte de show. „Două am voie”

Cătălin Botezatu activează în industria modei de ani buni și este renumit atât în țară, cât și peste hotare. Designerul nu lasă niciodată garda jos și se asigură că de fiecare dată când are o prezentare de modă, aceasta va fi la înălțime. Bote și-a făcut un obicei înainte de fiecare show, iar fotomodelele care lucrează cu el îi cunosc deja tabieturile.

Ce se întâmplă în culisele prezentărilor de modă ale lui Cătălin Botezatu

Cătălin Botezatu este un profesionist desăvâșit când vine vorba despre modă, iar fiecare prezentare a lui, fie că este în țară sau în străinătate, trebuie să iasă impecabil. Designerul recunoaște că este extrem de exigent atunci când vine vorba despre show-uri de modă și nu acceptă jumătăți de măsură din partea modelelor.

Fie că își prezintă colecțiile în țară sau în afara ei, Bote recunoaște că uneori se „transformă” în backstage, pentru a obține rezultatele dorite. Însă spune că este vorba despre exigență și profesionalism, nu despre răutate.

„Da. Sunt exigent. Nu sunt rău. A fi exigent nu înseamnă a fi rău. Sunt un profesionist, vreau să fiu un profesionist, să rămân așa, și atunci poate că lumea mă cataloghează că sunt un pic mai răuț, dar eu de fapt sunt exigent. Dar, da, știu să înjur în toate limbile și știu să urlu la manechine în toate limbile”.

„Rareori vin cu modele de acasă. 90% sunt modele internaționale. Fac casting în orașul respectiv. Cum am făcut acum la Paris, am făcut și în Atena, și New York. Mint. La Atena am avut 10 românce și 2 băieți, dar restul, până la 45, au fost toate națiile”, a declarat Botezatu, într-un interviu pentru Ego.ro.

Cum transportă colecțiile în străinătate

Cătălin Botezatu are numeroase prezentări internaționale, iar acestea presupun un adevărat efort logistic, după cum a mărturisit chiar el. Creatorul de modă a declarat că ținutele sunt transportate separat, iar el călătorește de fiecare dată cu 4 bagaje. În afară de cele care sunt incluse în prețul biletului de avion, Bote plătește în plus pentru a-și lua cu el toate lucrurile de care are nevoie.

„Când am prezentări, colecțiile pleacă cargo, pleacă cu mașini, cu tir-uri și mai pun și eu câte un bagaj, două. Iar eu călătoresc cu minimum 4 bagaje. Două am voie, depinde de companie, și două le plătesc, ce să fac”, a mai povestit Cătălin Botezatu.

Una dintre prezentările internaționale care i-au rămas în suflet este cea organizată în Grecia, la Acropole. Designerul și-a prezentat colecția în fața a 6.000 de oameni, într-un loc încărcat de cultură și istorie și spune că a fost o experiență unică.

„Mai frumos decât să faci prezentarea la Acropole, în fața a 6.000 de persoane, cu Acropole în spate, cu un show de 80 de outfit-uri, cu 45 de modele, cu toate vedetele lumii și ale Greciei, nu se poate. A fost divin!”, a mai spus Bote.

Urmăriți Impact.ro și pe