EXCLUSIV

„Cătălin Botezatu nu e critic de modă”. Precizările făcute de designer-ul Primei Doamne, după discuția pe tema rochiei de la funeraliile Reginei. EXCLUSIV

Andreea Archip 23.09.2022, 11:26

Carmen Iohannis a mers pe mâna designer-ului român Andreea Tincu în alegerea ținutelor potrivite cu care s-a prezentat la funeraliile reginei Elisabeta. Creatoarea de modă a respectat dresscode-ul impus de la Londra, dar și cerințele primei doamne. Cătălin Botezatu și-a spus părerea despre cele două outfit-uri, subliniind aspectele care, din punctul lui de vedere, nu au fost în regulă. În exclusivitate pentru Impact.ro, Andreea Tincu, creatoarea celor două rochii, ne-a oferit detalii despre criteriile care au stat la baza alegerii celor două ținute, dar și de ce consideră nejustificate anumite aspecte scoase în evidență de Botezatu.

Ce spune Andreea Tincu, designerul Primei Doamne, după discuția pe tema rochiei de la funeraliile Reginei

Andreea Tincu lucrează pentru prima doamnă încă din primul mandat al președintelui Iohannis, îi știe foarte bine gusturile și respectă cerințele vestimentare impuse de evenimentele la care Carmen Iohannis este prezentă alături de soțul ei. Așa s-a întâmplat și la funeraliile reginei Elisabeta a II-a, unde Carmen Iohannis a etalat două rochii negre.

„A fost prima rochie de la recepție, un moment important și un moment dramatic cumva în istorie, nu a fost o recepție gen gală cu rochii de seară și chestii foarte elegante. Nu, a fost un dresscode cerut, o rochie simplă. Iar a doua ținută special pentru înmormântare a fost tot așa conform unui dresscode cerut din Londra. Chiar s-a specificat pentru ziua a doua să fie un accesoriu pentru cap, poate fi o tocă, poate fi o pălărie mai mare, poate fi cum a avut Jill Biden o chestie micuță simbolică, dar toată lumea trebuia să aibă ceva”, a spus Andreea Tincu pentru Impact.ro.

Chiar dacă timpul a fost destul de scurt, creatoarea de modă nu a fost în impas, ea având tot timpul soluții pentru situații neprevăzute.

„Oricum avem o bază de tipare foarte elaborată, avem tot timpul materiale în stoc pregătite. Nu funcționăm ca un brand care acum comandă și se gândește ce va face, nu! În general avem un stoc de produse, de materiale scumpe și avem și tipare deja pregătite. Prima este o rochie din lână cu mătase, căptușită cu mătase, a fost cerința lor să fie o rochie de zi. Chiar au precizat. Chiar dacă este o recepție, au cerut o rochie de zi în culori închise, nu au specificat musai negru, dar normal că toată lumea a mers cu negru. Iar a doua rochie a fost din catifea de mătase, este o combinație de vâscoză cu mătase, căptușită cu mătase. Se preferă catifeaua și se și poartă catifeaua la diverse evenimente nu doar de seară. Deci puteți purta catifea și la ora 12.00 și la orice moment al zilei, dar să fie legat de un eveniment important. Catifeaua are un anumit tușeu, este o anumită densitate, este un negru foarte frumos când vorbim despre o rochie neagră, pe care doar tușeul catifelei îl poate oferi”, ne-a descris designerul cele două ținute pe care prima doamnă a României le-a purtat la Londra.

Andreea Tincu, designerul Primei Doamne
Andreea Tincu, designerul Primei Doamne

Andreea Tincu: „Cred că este prima oară când prima doamnă Carmen Iohannis are o rochie lungime 7/8”

Andreea Tincu este foarte atentă la detalii și la dorințele fiecărei cliente. Așa a procedat și cu soția lui Iohannis, pentru care lucrează de mulți ani.

„Cu doamna Carmen Iohannis oricum discut, pentru că este normal, eu în general discut cu absolut toate clientele mele, dar libertatea de creație este lăsată pentru designer. Nu a avut o cerință anume, doar m-a rugat să fie rochia neagră, să fie un decolteu decent și să avem lungimile respective, pe care le-am și folosit. Cred că este prima oară când prima doamnă Carmen Iohannis are o rochie lungime 7/8, dar o avantajează fiind și o persoană înaltă și slăbuță”, a declarat, pentru Impact.ro, designerul.

De obicei, rochiile purtate de Carmen Iohannis au o lungime puțin mai mică.

„Sunt cumva în zona midi, a genunchilor, depinde de eveniment. Oricum moda evoluează, moda primelor doamne evoluează și dacă ne uităm la toate primele doamne din toată lumea, vom vedea că trendul este spre tineret, spre o modă a noilor ani, nu mai putem să ne întoarcem în trecut. Până la urmă Brigitte Macrone, regina Spaniei, Letitzia, adoptă modele cumva tinerești și mult mai comode, deci este o chestie absolut normală”, a precizat designerul Andreea Tincu.

Ce a spus Cătălin Botezatu despre cele două ținute

Creațiile Andreei Tincu au fost comentate de creatorul de modă Cătălin Botezatu.

„Rochia de catifea are un decolteu mult prea mare. Inadmisibil! Un decolteu mult mai mic, de tip Jackie Onassis, ar fi fost mult mai potrivit contextului. Nici pălăria nu e deloc potrivită. Lungmea rochiei este corectă, dar ciorapul este mult prea mat”, a spus el pentru Click.

„În primul rând este o muncă de echipă în spatele oricărei ținute și atunci este cumva supărător să îi vezi și pe ceilalți supărați. Cătălin nu este critic de modă, dar felul cum a pus problema cu poza în față a doamnei Carmen care are un decolteu absolut decent în comparație chiar cu Kate Middleton sau cu alte personalități care efectiv aveau rochiile decoltate și să spui că trebuia să aibă un decolteu mai mic,  cât mai mic? Sau că nu are dres transparent că are dres mat, câteva aspecte deranjante și mi s-a părut normal să dau un drept la replică”, a spus, pentru Impact.ro, Andreea Tincu.

Urmăriți Impact.ro și pe