Se taie banii pentru o autostradă din România. Motivul pentru care poate rămâne fără finanțare

Stan Filon 30.05.2022, 18:11
Se taie banii pentru o autostradă din România. Motivul pentru care poate rămâne fără finanțare

O autostradă importantă din România ar putea să nu mai vadă lumina zilei, după ce autoritățile se tem că aceasta ar putea rămâne fără finanțarea prin PNRR. Cel care a venit cu vestea proastă a fost chiar ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care s-a declarat „moderat optimist” în ceea ce privește realizarea capetelor de pe tronsonul Târgu Mureş -Târgu Neamţ de pe A8. Asociațiile civice nu au primit prea bine vestea, așa că l-au asaltat cu întrebări pe consilierul Cătălin Urdoi.

Se taie banii pentru o autostradă din România

Consilierul ministrului Transporturilor, Cătălin Urdoi, a vorbit despre pericolul ca autostrada A8 să rămână fără finanțarea din PNRR. Acesta a povestit că a fost abordat de reprezentanții asociațiilor civice Asociaţia „Împreună Pentru A8” şi Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei, imediat după ce ministrul Sorin Grindeanu s-a declarat „moderat optimist” în legătură cu soarta A8.

Cătălin Urdoi a dat un răspuns celor două asociații și a spus că luni va avea o discuţie cu ministrul Sorin Grindeanu, el precizând că va face în continuare toate demersurile pentru ca acest proiect să nu rateze PNRR, relatează news.ro, însă a precizat că nu ține de el luarea unei asemenea decizii.

Se taie banii pentru o autostrada din Romania
Se taie banii pentru o autostrada din Romania

Oamenii amenință că vor ieși în stradă

„Doar că poziţia mea nu este una executivă sau decizională. În acest moment decizia este la CNAIR! Eu dacă aş fi fost directorul general CNAIR aş fi eliminat în primul rând timpii care se pierd în luarea unor decizii şi care stau în semnătura şefului sau aş fi grăbit decizia juridică pe contractul cu Acciona (firma care a efectuat studiul de fezabilitate pe tronson montan al autostrăzii A8 – n.r.). Şi uite aşa trece timpul, iar proiectul acesta riscă să piardă finanţarea PNRR. Ştiu că sunt urmărite postările mele şi sper ca mâine să nu mi se închidă uşile pe la CNAIR”, a afirmat Cătălin Urtoi.

Consilierul ministrului Transporturilor a afirmat că nu va sta cu mâinele-n sân, pentru că nu şi-a sacrificat zilele departe de casă „pentru a asista la o tragere de timp într-un stil pur românesc”, așa că are de gând să se lupte pe toate fronturile pentru autostrada A8.

Pe de altă parte, Irinel Bucur, reprezentant al asociaţiei Împreună pentru A8 a scris pe Facebook că PNRR înseamnă bani mulţi, iar dacă unii funcţionari pun în pericol aceste proiecte atunci să plece din funcţii şi să fie și traşi la răspundere. Acesta nu s-a dat în kături să amenințe chiar cu proteste, în cazul în care termenul de realizare a documentațiilor pentru A8 nu va fi respectat.

„Dacă spun asta, iar o să mă înjure”
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...