Se şterg datoriile acestor români. Cine nu va mai plăti nimic către stat

Ioana Bucur 10.01.2022, 23:12
Se şterg datoriile acestor români. Cine nu va mai plăti nimic către stat

Vești bune aduce noul an, autoritățile anunțând recent că se șterg datoriile acestor români. Contribuabilii unuia dintre cele șase sectoare ale Capitalei care îndeplinesc o condiție impusă de Primărie nu vor mai fi nevoiți să plătească în 2022 nimic către stat, potrivit unei decizii luate joi, 6 ianuarie. Reprezentanții instituției au explicat cui i se aplică „scutirea”.

În ce condiții se șterg datoriile acestor români

Anul 2022 începe cu o primă veste bună pentru unii locuitori din București. Reprezentanții Primăriei Sectorului 6 au anunțat recent că toți contribuabilii care nu mai figurează cu bunuri mobile și imobile înregistrate în evidențele fiscale ale Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 6 vor fi scutiți de plata datoriilor sub 40 de lei. Scutirea se aplică atât persoanelor fizice cât și celor juridice.

Decizia Primăriei Sectorului 6 vizează 225 de persoane fizice și 24 de persoane juridice, acestea având debite între 0,01 lei și 40 de lei. Instituția condusă de liberalul Ciprian Ciucu anunță că majoritatea au debite sub un leu, subliniind, totodată, că este vorba mai mult despre resturi de plată rămase din reglări de roluri fiscale.

„Decizia a fost luată întrucât urmărirea şi executarea silită a acestora necesită cheltuieli care depăşesc cuantumul datoriilor. În cazul de faţă vorbim despre un total de 1.281,10 lei pentru persoane fizice şi de 228, 92 lei pentru cele juridice.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea anulării creanţelor fiscale restante mai mici de 40 lei, aflate în sold la data de 31.12.2021, a fost votat astăzi, 6 ianuarie, în cadrul şedinţei Consiliului Local Sector 6”, arată Primăria Sectorului 6 al Capitalei.

Se şterg datoriile acestor români. Cine nu va mai plăti nimic către stat

Taxa pentru locul de parcare s-a scumpit

La sfârșitul lunii decembrie 2021, Primăria Sectorului 6 anunța că taxa anuală pentru locul de parcare de reşedinţă se modifică şi în sector, ca de altfel în toată Capitala, potrivit prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 105/2021.

De la 1 ianuarie 2022, cei care au domiciuliul în Zona A vor plăti 600 de lei/an, în loc de 84 de lei/an, cât este taxa în prezent, în Zona B tariful va fi de 500 de lei/an, în loc de 66 lei/an, în Zona C preţul va creşte de la 55 de lei/an la 400 de lei/an, iar în Zona D de la 37 de lei/an la 300 de lei/an.

Instituția a precizat că plata taxei pentru locul de parcare se poate face în două tranşe egale, până la data de 31 martie 2022, respectiv, 30 septembrie 2022, prin mai multe mijloace electronice:

  • aplicaţia Taxe Locale 6 disponibilă în Google Play (pentru persoane fizice);
  • aplicaţia eSector6 disponibilă în Google Play/App Store (pentru persoane fizice);
  • platforma www.ghiseul.ro (pentru persoane fizice);
  • prin intermediul celor peste 5.000 de staţii de plată SelfPay, prezente la nivel naţional în cele mai importante reţele de retail şi în magazinele de proximitate (pentru persoane fizice);
  • serviciile de Internet Banking;
  • reţeaua de distribuţie carburant OMV-PETROM – platforma Westaco (pentru persoane fizice).
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...