Sute de bucureșteni au așteptat în frig să își plătească taxele de 10 ori mai mari. Ce mesaj a transmis Primăria

Ioana Bucur 03.01.2022, 16:01
Sute de bucureșteni au așteptat în frig să își plătească taxele de 10 ori mai mari. Ce mesaj a transmis Primăria

Românii au încheiat anul 2021 cu scumpiri și îl încep pe 2022 cu alte cheluieli majorate. Luni dimineață, sute de bucureșteni au așteptat la coadă, în frig, să își plătească taxele, pentru unele dintre ele fiind nevoiți să scoată din buzunar și de zece ori mai mult. Oamenii și-au strigat revolta în fața Direcției de Taxe și Impozite Sector 6. Ce mesaj a transmis Primăria Sector 6.

„Foarte mult, enorm. Sunt doi metri pătrați”

Prima zi de luni a noului an a venit la pachet cu cozi uriașe în fața sediului de Taxe și Impozite Sector 6, mulți bucureșteni dorind să scape cât mai repede de grija impozitelor pe locuințe sau autoturisme.

Sute de persoane au așteptat ore întregi, unii în frig, pentru a putea plăti fizic dările către stat. În cazul taxei pe locul de parcare, locuitorii din sectorul condus de liberalul Ciprian Ciucu au scos din buzunar chiar de zece ori mai mult decât în anii trecuți.

În contextul scumpirilor record, este de înțeles de ce oamenii s-au înghesuit să își achite datoriile în primele zile ale lui 2022. Dacă o fac în primele trei luni ale anului, beneficiază de o reducere de zece procente.

„Impozitul de zece ori. Parcarea, în loc de 53 lei, am plătit 500 de lei… Foarte mult, enorm. Sunt doi metri pătrați. La o casă de 75 metri pătrați plătesc 116, aici 500 pentru doi metri pătrați”, a spus un bărbat care își aștepta rândul, potrivit Digi24.

Sute de bucureșteni au așteptat în frig să își plătească taxele de 10 ori mai mari. Ce mesaj a transmis Primăria

Anunțul făcut de Primăria Sectorului 6, la final de 2021

La sfârșitul lunii decembrie 2021, Primăria Sectorului 6 anunța că taxa anuală pentru locul de parcare de reşedinţă se modifică şi în sector, ca de altfel în toată Capitala, potrivit prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 105/2021.

De la 1 ianuarie 2022, cei care au domiciuliul în Zona A vor plăti 600 de lei/an, în loc de 84 de lei/an, cât este taxa în prezent, în Zona B tariful va fi de 500 de lei/an, în loc de 66 lei/an, în Zona C preţul va creşte de la 55 de lei/an la 400 de lei/an, iar în Zona D de la 37 de lei/an la 300 de lei/an.

Instituția a precizat că plata taxei pentru locul de parcare se poate face în două tranşe egale, până la data de 31 martie 2022, respectiv, 30 septembrie 2022, prin mai multe mijloace electronice:

  • aplicaţia Taxe Locale 6 disponibilă în Google Play (pentru persoane fizice);
  • aplicaţia eSector6 disponibilă în Google Play/App Store (pentru persoane fizice);
  • platforma www.ghiseul.ro (pentru persoane fizice);
  • prin intermediul celor peste 5.000 de staţii de plată SelfPay, prezente la nivel naţional în cele mai importante reţele de retail şi în magazinele de proximitate (pentru persoane fizice);
  • serviciile de Internet Banking;
  • reţeaua de distribuţie carburant OMV-PETROM – platforma Westaco (pentru persoane fizice).
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...