Se schimbă regulile de circulație pentru acești români. Legea se dezbate chiar în aceste zile

Stan Filon 05.09.2022, 21:13
Se schimbă regulile de circulație pentru acești români. Legea se dezbate chiar în aceste zile

Regulile de circulație sunt pe cale să se schimbe pentru românii care folosesc trotinete electrice. Mulți adolescenți vor fi furioși, după ce vor afla că nu mai au voie să se plimbe cu aceste vehicule, dacă legea va fi aprobată. Mai exact, municipalitatea vrea să interzică minorilor sub 14 ani să conducă trotinete electrice pe drumurile publice. În plus, vor fi impuse reguli noi și pentru adolescenții de până în 18 ani.

Se schimbă regulile de circulație pentru acești români

Așadar, municipalitatea vrea să schimbe regulile pentru posesorii de trotinete electrice, iar cei vizați sunt adolescenții. Mai exact, copiii sub 14 ani nu vor mai avea voie să circule cu trotineta electrică pe drumurile publice, iar cei până în 18 ani vor fi nevoiți să aibă oricând buletinul asupra lor, dacă vor opriți în trafic. În plus, căştile de protecţie sunt obligatorii, iar cele audio sunt interzise în timpul conducerii.

„Mi se pare o idee OK, sub 14 ani nu ştiu legile, se provoacă atâtea accidente şi pe stradă şi pe trotuar”, este de părere un internaut. „Nu ştiu, dau peste lume pe trotuar, peste copii, sunt mici, mi se pare o idee bună”, a spus un altul.

Se schimba regulile de circulatie pentru acesti romani
Se schimba regulile de circulatie pentru acesti romani

„Se iau în joacă se distrează şi fac accident”

Proiectul primăriei mai prevede că adolescenții nu vor mai avea voie să circule pe drumurile publice unde limita maximă depăşeşte 50 de kilometri la oră.

„Nu sunt îndeajuns de responsabili să facă faţă traficului sau oricărui accident. Plus de asta, ei sunt foarte mulţi, se iau în joacă se distrează şi fac accident”, este de părere o femeie. „Nu poţi să zici că gândesc foarte limpede, că şi eu am mers. Mă rog, eram mai mic, nu aveam 14 ani şi mergeam cu foarte multă viteză, treceam pe roşu”, povesteşte un bărbat.

Căștile de protecție nu vor tocmai pe gustul adolescenților. „Niciodată şi nu cred că o s-o fac, sincer. Că, suntem destul de conştiente cum să mergem şi pe unde să o luăm ca să nu ne rănim”. „Nu am văzut pe cineva care să poarte căşti de siguranţă. Cred că ar fi mai OK să fie la libera alegere, adică dacă tu îţi asumi că ai grijă de tine şi nu păţeşti nimic, e problema ta”, susţine un tânăr.

Proiectul municipalităţii menţionează, de asemenea, şi interzicerea folosirii telefoanelor mobile ori a căştilor audio pe trotinetă. Consilierii generali ai PSD nu văd, însă, cu ochi buni ideea.

„E o altă măsură inaplicabilă, din punctul meu de vedere. Acele persoane, copiii în speţă, închiriază trotinetele pe baza unei aplicaţii ce foloseşte cardul de credit al părinţilor. Deci stăm să ne gândim că, de fapt, cel ce închiriază este părintele”, a declarat Marius Pavel, consilier general.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...