Un cunoscut om de televiziune se revoltă după incidentul mortal de joi din București. ”De ce nu poartă trotinetiștii cască?”

Stan Filon 06.08.2021, 13:41
Un cunoscut om de televiziune se revoltă după incidentul mortal de joi din București. ”De ce nu poartă trotinetiștii cască?”

Incidentul din București în urma căruia un tânăr aflat pe o trotinetă electrică a murit și care a îngrozit și revoltat o țară întreagă i-a atras atenția și lui Robert Turcescu. Fostul jurnalist recunoaște că nu agrează trotinetele electrice în trafic, mai ales că cei care le conduc nu poartă cască de protecție.

Un cunoscut om de televiziune se revoltă după incidentul mortal de joi din București

”De ce nu poartă trotinetiștii cască? Dacă închiriezi o mașină ești obligat de lege să-ți pui centura de siguranță, chit că nu e mașina ta. Și, în general, ești obligat sa respecți toate regulile cuprinse în Codul Rutier. Și atunci, cei care închiriază trotinetele pe care le găsești prin tot orașul, de ce nu poartă cască de protecție? De ce sunt lăsați (de Poliție, zic) să circule fără cască pe carosabil, printre mașini și motociclete, ba chiar printre bicicliști și alți trotinetiști care POARTĂ cască de protecție?

Are cineva o explicație? Eu când mă apropii cu mașina de un trotinetist din asta, fără cască și care merge în rând cu mașinile de parcă ar beneficia de un certificat de nemurire semnat de însuși Sfântul Petru, am sentimentul unei iminente nenorociri rutiere. Nu înțeleg, pur si simplu nu înțeleg, cum de e tolerată o asemenea situație în care e evidentă încălcarea flagrantă a oricăror norme rutiere.

Un cunoscut om de televiziune se revolta dupa incidentul mortal de joi din Bucuresti
Un cunoscut om de televiziune se revolta dupa incidentul mortal de joi din Bucuresti

”De ce nu poartă trotinetiștii cască?”

P. S. Da, am un cui împotriva trotinetelor, mi se par o mizerie (spre deosebire de biciclete, de care sunt fascinat de mic), dar nu despre ce-mi place sau nu-mi place mie e vorba în postarea asta, ci despre o stare de fapt care se lasă deja cu mulți nervi și cu din ce în ce mai mulți oameni schilodiți sau chiar morți in trafic. Așadar, de ce nu poartă trotinetiștii cască, măi, Poliția Română?”, este mesajul lui Robert Turcescu pe care l-a transmis și Poliției Române, căreia i-a dat tag.

Un tânăr aflat pe o trotinetă electrică a murit în București, după ce s-a șicanat în trafic cu un motociclist. Cel din urmă l-a așteptat pe tânăr într-o intersecție și a aruncat cu casca sa de protecție în el. L-a lovit pe tânăr, care s-a dezechilibrat și a ajuns pe contrasens, fiind lovit din plin de un autoturism.

Tânărul a fost dus de urgență la sital, unde medicii s-au chinuit mai bine de două ore să-l mențină în viață. În ciuda tuturor eforturilor, acesta și-a pierdut viața. Motociclistul a fost arestat pentru 30 de zile și urmează să răspundă pentru fapta sa.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...