Se schimbă programul la metrou. Metrorex anunță 20 de măsuri urgente pentru călători

Se schimbă programul la metrou. Metrorex anunță 20 de măsuri urgente pentru călători

O serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus ar urma să intre în vigoare la metrou. Pentru a evita cât mai mult îmbulzeala de pe peroane, programul Metrorex se schimbă. Anunț major pentru miile de bucureșteni care circulă cu metroul zilnic.

Cum arată noul program de la metrou

Prefectura Capitalei a discutat cu reprezentanții Metrorex un plan cu 20 de propuneri de măsuri care să fie aplicate cât mai curând la metroul bucureștean, pentru evitarea aglomerației și prevenirea răspândirii virusului.

Prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Văcaru, a cerut urgent companiei Metrorex SA protecția cetățenilor prin rezolvarea aglomerațiilor de la metrou, în această perioadă de pandemie accelerată.

Astfel, sosirea trenurilor la același peron în stațiile aglomerate se va realiza, pe cât posibil, alternativ, pentru ca traficul de călători să nu fie crescut. O altă măsură prevede ca, la orele de vârf, să se introducă trenuri suplimentare, au transmis reprezentanții Prefecturii Capitalei.

Măsuri anti-Covid propuse de Prefectura Capitalei și Metrorex

În urma controalelor pe magistralele de metrou, prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Văcaru, le-a cerut reprezentanților Metrorex SA măsuri eficiente pentru evitarea aglomerației atât în stații, cât și în trenuri.

Planul de măsuri anti-Covid al Metrorex S.A. a fost prezentat și discutat miercuri, 27 octombrie 2021, la sediul Instituției Prefectului – Municipiul București. Prefectul Alexandra Georgiana Vacaru nu mai vrea să vadă îmbulzeală atât în stații, cât și în metrouri, în contextul răspândirii noului coronavirus.

Cand poti circula mai liber cu metroul?

Plan pentru protejarea călătorilor în stațiile de metrou

Pe lângă acțiunile speciale întreprinse deja prin serviciile de curățenie, planul de măsuri menit să-i protejeze pe cetățenii Capitalei împotriva răspândirii Covid în locațiile Metrorex S.A. cuprinde 20 de propuneri agreate de prefectul Capitalei.

Printre cele mai importante măsuri Metrorex se numără redistribuirea personalului de pază în stațiile cu trafic intens de călători, în intervalele orare 07.00-10.00 și 16.00-19.00. În aceste ore, paznicii se vor asigura că traficul este fluidizat și că distanța socială este păstrată pe peron.

Trenurile vor sosi alternativ

Totodată, sosirea trenurilor la același peron, în stațiile aglomerate de metrou, trebuie să se realizeze, pe cât posibil, alternativ. Propunerea are rolul de a nu crește traficul de călători într-un interval scurt de timp. Mai mult, la orele de vârf de trafic, se pot introduce trenuri suplimentare, anunță Prefectura Capitalei.

„Când am mers în control la metrou, alături de agenți ai Poliției Metrou, am găsit stații și trenuri aglomerate, la orele de vârf. Înțeleg necesitatea de a ajunge la destinații la anumite ore, însă trebuie conștientizat caracterul special al situației în care ne aflăm și, astfel, să găsim împreună soluții pentru evitarea aglomerării. Sper ca reprezentanții Metrorex să găsească resursele pentru a reduce timpii de sosire în stații”, a declarat prefectul Alexandra Georgiana Vacaru, potrivit b.prefectura.mai.gov.ro.

Mesaj transmis de prefectul Capitalei

Prefectul Capitalei îi îndeamnă pe bucureșteni să respecte îndrumările speciale de călătorie transmise în stații, chiar dacă va trebui să aștepte următorul metrou. Este vital ca toată lumea să fie înțelegătoare, în această perioadă grea, pentru a putea trece de valul patru al pandemiei de coronavirus cât mai repede.

Implementarea acestor propuneri dec către Metrorex va avea loc în zilele următoare, după analizarea măsurilor discutate miercuri la sediul Instituției Prefectului – Municipiul București.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...