Se schimbă polii de putere în Transilvania. Decizia luată de Ilie Bolojan, orașele care rămân pe dinafară

Cristian Cojocaru 10.03.2021, 17:43
Se schimbă polii de putere în Transilvania. Decizia luată de Ilie Bolojan, orașele care rămân pe dinafară

În urma discuțiilor purtate de către președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, urmează ca polii de putere în Transilvania să se schimbe. Astfel, până la sfârșitul lunii martie, urmează a fi semnat un acord între trei județe transilvănene.

Polii de putere în Transilvania se vor schimba

Un acord de colaborare între județele Cluj, Bihor și Alba urmează a luat ființă până la sfârșitul acestei luni. Potrivit acestui acord, membrii continuă discuțiile cu privire la construirea unei infrastructuri rutiere, proiectelor de turism precum și proiecte care încadrează valorificarea tradițiilor și artelor locale.

Această inițiativă a fost luată în scopul de a ajuta localnicii precum și pentru a încuraja turismul în Țara Moților. Până la acest moment, aceste discuții au fost purtate între președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan și Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba. Până la sfârșitul lunii, discuțiile în acest sens urmează a fi mutate la Cluj.

”La propunerea Consiliului Județean Alba, ar urma ca până la finalul lunii martie să semnăm un contract cadru de colaborare între județele noastre, care să stabilească domeniile și etapele pe care le avem de parcurs în așa fel încât proiectele care au fost anunțate de domnul președinte Dumitrel să devină realitate în anii următori.

Se cuvine să-i mulțumesc domnului primar pentru că a găzduit această întâlnire și domnului președinte Dumitrel pentru acest parteneriat pe care județele noastre, și suntem convinși că și județul Cluj, îl vom demara începând din acest an în așa fel încât în anii următori proiectele de infrastructură rutieră, proiectele de turism, proiectele de valorificare a tradițiilor și artei locale să fie puse în valoare în beneficiul locuitorilor celor trei județe și în principal a zonei montane a Munților Apuseni”, a susținut Ilie Bolojan.

Ion Dumitrel a afirmat că în urma acestui parteneriat s-ar putea lega zona Gârda de Arieșeni
Ion Dumitrel a afirmat că în urma acestui parteneriat s-ar putea lega zona Gârda de Arieșeni

Din viitorul parteneriat ar putea rezulta cu o legătură între Gârda și Arieșeni

Președintele Consiliului Județean Alba a afirmat faptul că s-a întâlnit cu Bolojan pentru a discuta probleme ce necesită a fi rezolvate pentru moții din zonă. Potrivit lui Ion Dumitrel, în urma acestui parteneriat s-ar putea lega zona Gârda de Arieșeni.

”Ne-am întâlnit astăzi aici, la Câmpeni împreună cu domnul președinte Bolojan să discutăm probleme care trebuie să le rezolvăm pentru moții din această zonă, pentru ca Câmpeniul să devină cu adevărat o capitală a moților. Este vorba, în discuțiile noastre, despre un viitor parteneriat pentru a putea să legăm zona Gârda – Arieșeni, zona carstică dintre județele Alba, Bihor, dar și Cluj.

De asemenea, să punem în valoare această bogăție, care înseamnă bogăția naturală a Munților Apuseni, dar și partea culturală, tradițiile, arhitectură și până la urmă tot ce înseamnă oferta pe care ne-a lăsat-o înaintașii noștri pe aceste locuri. Sunt convins că așa cum îl cunoaște toată țara pe domnul Bolojan, cum știm că și noi dorim să ducem lucrurile până la capăt, această discuție se va finaliza cu proiecte care vor fi puse în practică: infrastructură rutieră, infrastructură turistică, infrastructură culturală și cum spuneam, să le valorificăm toate acestea pentru cei care trăiesc în această zonă a Munților Apuseni”, a menționat Ion Dumitrel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI