Guvernul urmează să aprobe prelungirea stării de alertă. Data din care circulația va fi interzisă după ora 22.00

Cristian Cojocaru 10.03.2021, 14:45
Guvernul urmează să aprobe prelungirea stării de alertă. Data din care circulația va fi interzisă după ora 22.00

Astăzi a fost adoptată de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, hotărârea potrivit căreia se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. O altă prevedere a noii hotărâri constă în interzicerea circulației după ora 22:00.

Prelungirea stării de alertă urmează a fi aprobată de Guvern

Potrivit noii hotărâri, CNSU a decis ca circulația în afara locuinței să fie interzisă după ora 22:00. Un alt lucru prevăzut de noua hotărâre constă în limitarea cazării la 70% din capacitate în  pensiunile și hotelurile din stațiunile montane. Aceste noi măsuri urmează a intra în vigoare începând cu duminică, 14 martie.

„CNSU propune modificarea intervalului orar în care este restricționată deplasarea în afara locuinței. CNSU a propus ca interdicția sa fie valabilă în intervalul orar 22.00-05.00. Totodată, se propune limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spațiile de cazare dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă”, potrivit comunicatului de presă din partea CNSU.

Potrivit hotărârii, unitățile de cazare din 14 județe urmează să își reducă din capacitatea maximă, acestea fiind: Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova; Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul Harghita; Borșa și Cavnic din județul Maramureș; Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov; Sovata din județul Mureș; Vatra Dornei din județul Suceava; Voineasa din județul Vâlcea; Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul CarașSeverin; Arieșeni din județul Alba; Durău din județul Neamț; Novaci-Rânca din județul Gorj; Păltiniș din județul Sibiu; Stâna de Vale din județul Bihor; Straja din județul Hunedoara.

Potrivit prevederii noii hotărâri a CNSU se interzice circulația după ora 2200.
Potrivit prevederii noii hotărâri a CNSU se interzice circulația după ora 2200.

Poliția locală va reveni în coordonarea primăriilor

În aceeași hotărâre a CNSU se arată faptul că poliția locală va reveni în coordonarea primăriilor, iar jandarmii se vor întoarce la paza obiectivelor. Aceste măsuri au fost anunțate încă de ieri de către ministrul de Interne. Un alt lucru propus de CNSU constă în faptul ca la apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire în decurs de 7 zile consecutive în unitățile de învățământ, să fie instituită carantina precum și închiderea clădirii pentru o perioadă de 14 zile.

”Se propune ca la apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive, în spațiile destinate cazării elevilor sau studenților să fie instituită măsura închiderii clădirii pentru o perioadă de 14 zile. Pentru elevii/studenții care nu au posibilitatea deplasării la domiciliu sau o altă locație se asigură, de către unitatea de învățământ responsabilă, cazarea în condiții de carantină, precum și măsurile necesare pentru sprijinirea asigurării necesităților de bază”, mai este menționat în hotărâre.

Măsurile urmează să fie aprobate în ședința de Guvern.

Urmăriți Impact.ro și pe