Se schimbă legea în România. Toți românii care au copii până în 8 ani trebuie să știe

Andrei Simion 11.04.2023, 16:46
Se schimbă legea în România. Toți românii care au copii până în 8 ani trebuie să știe

Vești excelente pentru părinți. Este informația momentului în România. Potrivit unui nou proiect de lege, românii care au copii până în 8 ani au toate motivele de bucurie. Ce se schimbă în țara noastră.

Veste bună pentru părinții care au copii până în 8 ani

Anunț major pentru părinți. Un proiect de lege, pe care PNL îl va depune în Parlament, arată că părinții care au copii cu vârsta de până la opt ani vor putea munci patru zile pe lună de acasă.

În plus, prin noul proiect de lege, liberalii susțin reducerea TVA la 5% pentru produsele dedicate sugarilor, respectiv lapte praf, scutece și șervețele, dar și pentru scaunele auto pentru copii.

„O măsură extraordinar de bună pe care o propunem este legată de flexibilizarea muncii. Se aplică părinților cu copii cu vârsta de până la opt ani și care muncesc la stat sau privat. Așa cum e prevăzut în Directiva UE din 2019, obiectivul țintit este identificarea echilibrului între viața profesională și cea privată a familiilor care au copii până la opt ani. Acești părinți vor beneficia de 4 zile pe lună pentru a putea lucra de acasă, fie una pe săptămână, fie consecutiv. Elementul de noutate e că fiecare salariat ca beneficia de acest program flexibil”, a transmis președinta interimară a Senatului, Alina Gorghiu.

Se schimbă regulile în școlile din România

Pe de altă parte, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, intenționează să modifice regulile din școlile romînești, astfel încât să mărească gradul de siguranță. Decizia vine după ce, în ultima perioadă, au avut loc mai multe cazuri de violențe în școli.

În timpul unei vizite la Timişoara, oficialul guvernamental a explicat cum se poate rezolva problema pazei în şcoli: „Multe dintre şcoli au pază asigurată de autoritatea publică locală. Problema pe care o aveam, apropo de introducerea obiectelor interzise în şcoli este legată de legislaţia specifică. Nu poate face percheziţie paznicul sau un profesor în şcoală. Trebuie să fie autorităţi care au acest drept, jandarmii, poliţiştii. În mod normal când ai o astfel de suspiciune, suni şi chemi poliţia pentru că putea să facă astfel de percheziţii”.

„Am discutat cu colegii din Guvern, şi cu Ministerul Justiţiei, şi cu Ministerul Afacerilor Interne, să vedem dacă este nevoie de modificări legislative în aşa fel încât, când avem de exemplu o suspiciune de obiect interzis să se poată demara mai rapid o verificare în acest sens pentru a nu există pericole în interiorul şcolii”, a mai spus Ligia Deca.

Urmăriți Impact.ro și pe