Se schimbă înfățișarea Bucureștiului. Planul lui Nicușor Dan de amenajare a zonei râului Dâmbovița

Ana Anitoiu 24.11.2022, 13:02

Înfățișarea Bucureștiului se schimbă. Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a dezvăluit un plan de amenajare a zonei râului Dâmbovița. Oficialul a enumerat câteva dintre obiectivele pe care le are în vedere.

Nicușor Dan, despre planul de amenajare a zonei râului Dâmbovița

Nicușor Dan a anunțat, pe pagina lui de Facebook, că un prim pas este realizarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru regenerarea coridorului râului Dâmboviţa. Conform primarului, scopul documentului va fi de a reglementa şi planifica investiţiile şi costurile aferente amenajării râului şi zonelor adiacente.

„Lacul Morii, Institutele de Biologie, Universitatea Politehnica Bucureşti, Grădina Botanică, Opera Naţională, Parcul Izvor, Parcul Natural Văcăreşti, Biblioteca Naţională sunt câteva dintre obiectivele pe care ne propunem să le includem în PUZ, pentru a putea ulterior să le valorificăm ca atracții și puncte cheie în proiect.

De asemenea, ne propunem ca prin acest PUZ să planificăm noi soluții de regenerare urbană care vor reconecta oamenii cu cadrul natural și construit”, a scris Primarul General al Capitalei.

Se schimba infatisarea Bucurestiului. Planul lui Nicusor Dan de amenajare a zonei raului Dambovita
Imaginea publicata de Nicusor Dan, pe pagina lui de Facebook

Primarul General al Capitalei, despre alte obiective prioritare în cadrul proiectului

Totodată, Nicușor Dan a scris că în cadrul acestui proiect, alte obiective prioritare sunt: scăderea riscului la inundații, creşterea suprafeţelor spaţiilor publice, valorificarea şi protejarea patrimoniului și reziliența la schimbările climatice.

Nicușor Dan a menționat că partenerii pe care Primăria Capitalei îi are în derularea acestui proiect sunt: Prefectura Municipiului Bucureşti, Prefectura Judeţului Ilfov, Administrația Națională Apele Române – Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea – Sistemul de Gospodărire a Apelor Ilfov-Bucureşti, Metrorex, Apa Nova, Primăriile de sector, Primăriile Chiajna, Popești – Leordeni și Glina, Asociaţia „Ivan Patzaichin- Mila 23”, Ordinul Arhitecţilor din România – Filiala Bucureşti şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti – ADIZMB.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...