Se schimbă anotimpul în România. Fenomenul pe care îl pregătește vremea la jumătatea lui ianuarie

Mihnea Tălău 02.01.2023, 19:18
Se schimbă anotimpul în România. Fenomenul pe care îl pregătește vremea la jumătatea lui ianuarie

Vremea în România se schimbă radical. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că iarna va lovi România în perioada care urmează. De când se vor înregistra temperaturi scăzute în țară.

Vremea se schimbă radical în România

Vremea nu va fi la fel de plăcută în România în perioada care urmează, a anunțat Elena Mateescu, directorul ANM.

Sunt șanse reale să ningă și să viscolească în România, chiar și în zone joase de relief. Meteorologii sunt de părere că vremea va rămâne o perioadă destul de caldă. Pe 2 ianuarie, temperaturile sunt ridicate decât ar trebui să fie în sezonul rece.

Astfel, cerul va fi variabil astăzi, dar vor exista și înnorări, mai ales în nord-vest. Probabilitatea de ploaie este mică, dar ceața își va face simțită prezența în zonele de relief joase. Vântul va sufla slab, iar temperatura maximă va ajunge la 18 grade.

Cu toate că în anii trecuți de sărbătorile de iarnă aveam zăpadă, anul acesta ne bucurăm de temperaturi ridicate. Vremea este mai mult una de primăvară, iar soarele își face simțită prezența.

Avertizare ANM cod galben in Romania. Vremea rea ingreuneaza traficul rutier din sase judete top news

Vremea rămâne destul de caldă

În țara noastră vor exista șanse să ningă și să viscolească chiar și în zone joase de relief. Meteorolgii sunt de părere că vremea va rămâne o perioadă destul de caldă. Astăzi, 2 ianuarie, temperaturile sunt ridicate decât ar trebui să fie în sezonul rece.

Cerul va fi variabil astăzi, dar vor exista și înnorări, mai ales în nord-vest. Probabilitatea de ploaie este mică, dar ceața își va face simțită prezența în zonele de relief joase. Vântul va sufla slab, iar temperatura maximă va ajunge la 18 grade.

„Este un debut de lună ianuarie care, prin tradiție, este considerată cea mai rece lună a anului și a iernii în țara noastră, cu valori de temperaturi mai mari de 10-15 grade Celsius decât normalul termic al perioadei din calendar”, a spus Elena Mateescu, pentru Antena 3.

Anul 2023 a venit cu o vreme frumoasă, iar ianuarie a devenit brusc aprilie, dacă comparăm temperaturile.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags:
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...