Se repetă scandalul de la Australian Open? Participarea lui Novak Djokovic la Indian Wells este pusă sub semnul întrebării

Sorin Barbu 09.03.2022, 14:43

Novak Djokovic are din nou probleme. Jucătorul sârb s-a înscris pe lista participanților de la Indian Wells, dar nu știe dacă va putea participa la acest turneu din cauza faptului că nu este vaccinat. În SUA nu au fost încă ridicate restricțiile, așa cum se întâmplă în Europa și se așteaptă verdictul oficialităților medicale.

Novak Djokovic nu știe dacă poate participa la Indian Wells

Novak Djokovic a câștigat de cinci ori turneul de la Indian Wells, dar nu este sigur că poate lupta pentru al șaselea titlu. S-ar putea repeta povestea de la Austalian Open, unde nu a fost lăsat să concureze pentru că nu a prezentat un document care să arate că s-a vaccinat sau că a trecut prin boală cu puțin timp înainte să înceapă turneul… După zece zile în care a stat în carantină și două înfățișări în fața judecătorilor, australienii l-au trimis acasă.

Chiar dacă a ratat participarea la Australian Open, fostul număr unu mondial a declarat că nu se va vaccina, iar acum se poate „împiedica” din nou de … vaccin.

Novak Djokovic, expulzat din Australia. Sportivul a părăsit aeroportul. Foto
Novak Djokovic, expulzat din Australia.

În timp ce în Europa reglementările s-au relaxat destul de mult, autoritățile din Statele Unite ale Americii nu-i lasă să treacă de graniță pe străinii care nu s-au vaccinat. Iar sportivul este în această situație. Din nou! Și a spus mereu că nu are de gând să-și facă acest vaccin.

„El este înscris, se va regăsi la tragerea la sorți. Dar nu știm dacă va primi aprobarea Centrului de Control al Bolilor (CDC) să intre în țară.

Noi comunicăm permanent cu echipa lui, ca să nu existe probleme. Vom vedea dacă va participa la eveniment, a comentat unul dintre organizatorii turneului pentru Fox Sports.

Djokovic ar trebui să joace sâmbătă primul meci, după ce a fost acceptat direct în turul doi. Rămâne de văzut dacă va fi lăsat să intre pe pământ american.

Novak Djokovic are 34 de ani și se află pe locul doi ATP,  în spatele rusului Daniil Medvedev.

Urmăriți Impact.ro și pe