Novak Djokovic va juca la Roland Garros, deși nu s-a vaccinat anti-covid. Anunț de ultimă oră al oficialităților din Franța

Sorin Barbu 03.03.2022, 17:07

Novak Djokovic a primit o veste excelentă. Își va putea apăra titlul de la Roland Garros deși nu este vaccinat anti-covid. Premierul francez a anunțat că vaccinarea obligatorie va fi suspendată în toată țara începând cu data de 14 martie. Competiția din Paris va începe două luni și jumătate mai târziu.

Novak Djokovic va participa la Roland Garros

Novak Djokovic nu mai are emoții. Va putea să joace la Roland Garros, deși nu s-a vaccinat. În mai puțin de două săptămâni, Franța va anula toate restricțiile pentru cei care nu s-au vaccinat. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul guvernului de la Paris.

„Situația este din ce în ce mai bună datorită eforturilor noastre colective. Au fost îndeplinite condițiile pentru o nouă fază de relaxare a măsurilor (n.r. – anti-Covid).

Începând de luni, 14 martie, vom suspenda obligativitatea certificatului verde în locurile în care era valabilă până acum. De asemenea, începând de la data respectivă, nu va mai fi obligatorie purtarea măştii, singura excepţie fiind în mijloacele de transport”, a anunţat premierul Jean Castex, pentru TF1.

În aceste condiții, jucătorul sârb, cunoscut drept un adversar al vaccinării obligatorii, va putea să participe la turneul de la Paris și își va putea apăra trofeul. Competiția de la Roland Garros este programată în perioada 22 mai-5 iunie. Campionul sârb va putea concura și la Masters-ul de 1000 de puncte de la Monte Carlo, programat în perioada 9-17 aprilie

„Nole” este deținătorul trofeului de la Roland Garros, după ce l-a învins în finala de anul trecut pe Stefanos Tsitsipas, scor 6-7(6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4.

Novak Djokovic nu a fost lăsat să participe la Australian Open, după ce autoritățile au constat că jucătorul nu este vaccinat și au considerat că nici nu poate prezenta dovada că a trecut prin boală, cu puțin timp înainte de startul competiției, așa cum spuneau reglementările. În aceste condiții, după zece zile de izolare și două înfățișări în fața instanței, sportivul a fost expulzat.

„Am fost foarte trist şi dezamăgit de felul în care s-a terminat totul pentru mine în Australia. Nu a fost uşor. Absolut, eroarea de declarare din viză nu a fost făcută în mod deliberat. A fost acceptată şi confirmată de către Curtea Federală şi chiar de ministrul pentru Imigrări din Australia.

Motivul pentru care am fost deportat din Australia a fost că ministrul imigrării şi-a folosit prerogativele pentru a-mi anula viza pe baza percepţiei sale că aş putea crea un sentiment anti-vax în ţară sau în oraş, cu care nu sunt absolut de acord”, a explicat Djokovic, povestea din Australia.

Sârbul a coborât pe locul doi ATP, iar pe primul loc se află Daniil Medvedev, sportivul din Rusia care a jucat cu Nadal în finala de la Australian Open.

Urmăriți Impact.ro și pe