Se prelungește starea de alertă? Anunțul făcut de premierul Orban. Declarații de ultimă oră

Iancu Andreea 20.06.2020, 19:49
Se prelungește starea de alertă? Anunțul făcut de premierul Orban. Declarații de ultimă oră

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus se află în continuă creștere în România. Pe de-o parte, autoritățile își doresc să continue măsurile de relaxare, însă, pe de altă parte, specialiștii avertizează că există pericole. O izbucnire a infectărilor cu COVID-19 ar duce la blocarea sistemului sanitar românesc, și așa șubred. Cu toate acestea, există voci care se întreabă cât timp va persista această stare de alertă și când vom reveni la o viață normală. Ludovic Orban anunță dacă se prelungește starea de alertă.

Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile

Premierul Ludovic Orban a explicat situația actuală a îmbolnăvirilor de COVID-19. Acesta a făcut declarații în cursul zilei de astăzi, la Suceava. Oficialul a mărturisit că în cazul unei transmiteri comunitare semnificative, starea de alertă va fi prelungită.

Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile. Analizăm ce se întâmplă în aceste 30 de zile. Dacă rămâne o transmitere în comunitate semnificativă, vom prelungi starea de alertă, dacă nu, nu. Numărul de îmbolnăviri nu a crescut atât de îngrijorător precum zic unii.

Pe de altă parte, primul ministru menționează că nu își dorește impunerea unor noi restricții. Ludovic Orban menționează că își dorește ca viața românilor să revină la normal, dar acest lucru ține și de conduita lor.

Nu-mi doresc să mai impunem restricții. Dorința mea e ca viața să revină la normal. Lucrul ăsta va fi posibil doar dacă, în condițiile unei vieți cât mai aproape de normal, oamenii vor respecta regulile, se vor păzi pe sine și pe cei din jur, a explicat Ludovic Orban, potrivit digi24.ro.

Totodată, și alți oficiali și-au exprimat părerea cu privire la situația îmbolnăvirilor cu coronavirus. Astfel, Raed Arafat sau Alexandru Rafila atenționează populația și îndeamnă la respectarea măsurilor de prevenire a infecției cu COVID-19. Românii trebuie să respecte distanța socială, să poarte mască de protecție și să respecte regulile de igienă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...