Se interzice purtarea costumelor de baie într-o stațiune preferată de români. Amenzile ajung la zeci de mii de lei

Ana Anitoiu 09.07.2022, 16:25
Se interzice purtarea costumelor de baie într-o stațiune preferată de români. Amenzile ajung la zeci de mii de lei

Purtarea costumelor de baie se interzice într-o stațiune preferată de români pentru vacanțele de vară. Amenzile pe care le riscă persoanele care nu respectă noua regulă ajung la zeci de mii de lei. Sunt admise doar câteva excepții.

În ce stațiune preferată de români se dau amenzi pentru purtarea costumelor de baie

Amenzile pe care le riscă persoanele care încalcă noua regulă sunt de până la 500 de euro – sumă echivalentă cu aproximativ 2.500 de lei. Concret, aceste sancțiuni pot fi date turiștilor care se plimbă în public la bustul gol sau în costume de baie, inclusiv bikini.

Singurele excepții admise sunt lângă piscină sau la un club de plajă. Însă, atunci când oamenii sunt în public și, de exemplu, se plimbă prin magazine sau se îndreaptă către un restaurant, trebuie să fie îmbrăcați decent.

Se interzice purtarea costumelor de baie intr-o statiune preferata de romani
Turisti la plaja, in costume de baie. Foto: unsplash.com

Care este motivul pentru care se dau amenzi pentru costume de baie

Primarul orașului Sorrento din Italia, Massimo Coppola, a explicat care este motivul pentru care se dau amenzi pentru purtarea costumelor de baie în public. Oficialul a spus că turiștii îmbrăcați sumar îi fac pe localnici să resimtă „disconfort și neliniște”.

„(Turiștii care se plimbă în bikini sau topless au fost, n.r.) văzuţi de majoritatea oamenilor ca fiind în contrarietate cu decorul şi decenţa care caracterizează convieţuirea civilizată”, a mai spus primarul orașului Sorrento.

Amenzi similare în alte destinații de vacanță

Însă, Sorrento nu este singura destinaţie de vacanţă în care purtarea costumelor de baie este interzisă în public. Și în Mallorca și Barcelona, turiștii se pot afișa în acest fel doar pe plajă. Altfel, amenzile sunt de până la 3.000 de lei, respectiv de până la 1.500 de lei. Regula se aplică și bărbaților care se plimbă la bustul gol.

În plus, în cele mai frecventate stațiuni din Mallorca, autoritățile au avertizat că turiștii care poartă tricouri de fotbal sau şepci ce strălucesc în întuneric nu vor avea voie să intre. Un grup de restaurante din staţiune a impus un nou cod vestimentar pe care toţi turiştii vor trebui să-l respecte, dacă nu vor să li se refuze accesul.

Mai exact, restaurantele au interzis: maiourile fără bretele, șorțurile de baie, costumele de baie sau orice alte accesorii cumpărate de la vânzătorii ambulanţi, precum lanţuri de aur sau şepci ce strălucesc în întuneric şi echipamente de fotbal.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...