Se închid 81 de școli din cauza infectării copiilor cu COVID-19. Situația este alarmantă. Anunțul despre zonele vizate tocmai a fost făcut

Ana Anitoiu 16.09.2020, 16:29
Se închid 81 de școli din cauza infectării copiilor cu COVID-19. Situația este alarmantă. Anunțul despre zonele vizate tocmai a fost făcut

Se închid 81 de școli din cauza infectării copiilor cu noul coronavirus. Situația este alarmantă, deși noul an școlar ar fi început în condiții bune. Anunțul despre zonele vizate tocmai a fost făcut.

Unde se închid 81 de școli, după ce au fost depistați elevi cu COVID-19

Cele 81 de școli se închid în Franța. Anunțul a fost făcut de ministrul francez al Educaţiei, Jean-Michel Blanquer, care a precizat că noul an școlar a fost deschis în condiții bune.

„În momentul în care vă vorbesc, sunt închise 81 de şcoli şi instituţii (şcolare), deci sunt mai puţin de 2.100 de clase închise şi avem aproape 1.200 de cazuri noi de covid-19 în rândul elevilor, în plus faţă de săptămâna trecută”, a spus ministrul francez al Educației, la postul LCI.

În total, în Franța, sunt aproximativ 60.000 de instituții de învățământ. Ministrul Jean-Michel Blanquer a spus că situația pe care o au francezii de înfruntat este „cea mai bună posibil, având în vedere criza sanitară”.

„Atunci când ai doar 0,13% din şcoli închise, când ai 0,3% clase închise, este totuşi un început de an şcolar bun”, a mai spus ministrul Educației din Franța.

Se închid 81 de școli din cauza infectării copiilor cu COVID-19. Situația este alarmantă. Anunțul despre zonele vizate tocmai a fost făcut

Ce explicații a dat ministrul francez al Educației

Jean-Michel Blanquer a explicat că protocolul sanitar implementat cu ocazia acestui început de an şcolar prevede ca o clasă de elevi să se închidă, „în general după ce înregistrează trei cazuri de infectare cu noul coronavirus”. Ministrul a precizat, totuși, că nu este vorba despre un „răspuns absolut”.

„Pe plan local, autorităţile din domeniul sănătăţii pot lua decizii. Pentru a spune totul, sunt clase ce au fost închise cu mai puţin de trei elevi bolnavi”, a mai spus ministrul francez al Educației.

Jean-Michel Blanquer a mai anunţat că este exclus, deocamdată, ca obligaţia purtării măştii de protecţie, impusă în colegii şi licee, să se extindă la elevii din clasele primare.

Ministrul francez a mai spus că nu ar fi „cel mai rezonabil” să se închidă toate școlile de pe teritoriul Franței. Totuși, Jean-Michel Blanquer a precizat că nu poate fi exclus niciun scenariu, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Miercuri, 16 septembrie, au fost raportare opt cazuri de coronavirus, în unităţi de învăţământ din judeţul Sibiu. Este vorba despre cinci cadre didactice, două nedidactice şi un elev. În total, 27 de cadre didactice, 96 de elevi, trei membri ai personalului didactic auxiliar şi trei ai personalului nedidactic din școlile din acest județ lipsesc de la activităţile didactice din cauza epidemiei de coronavirus.

Totodată, au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus șaisprezece cadre didactice de la unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa. De asemenea, au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus patru angajaţi din rândul personalului auxiliar, cinci elevi şi o studentă.

Tot miercuri, Grupul de Comunicare Strategică a raportat un record negativ al noilor cazuri de coronavirus, în România, respectiv 1.713. Numărul total al cazurilor de COVID-19 ce au fost confirmate, de la începutul epidemiei, pe teritoriul țării, a ajuns la 107.011.

Bilanțul persoanelor cu COVID-19 care au murit, în România, de la începutul epidemiei, a crescut cu 49, ajungând la 4.285, conform Grupului de Comunicare Strategică.

Urmăriți Impact.ro și pe