Se face anchetă la ISU Braşov după mesajul Ro – Alert ciudat primit de localnici. „Ursuuu băăă”

Badea Violeta, Ana Ionescu 21.09.2021, 13:27
Se face anchetă la ISU Braşov după mesajul Ro – Alert  ciudat primit de localnici. „Ursuuu băăă”

Un mesaj RO-Alert transmis în Brașov, luni, 20 septembrie, pentru a atenționa localnicii de prezența unui urs pe o stradă din oraș a devenit viral. Oamenilor nu le-a venit să creadă când au citit și au crezut că este vorba despre o glumă. Mesajul începe cu avertismentul „Ursu băă”. ISU Brașov face o anchetă.

ISU Brașov a început o anchetă pentru a afla cine a scris cuvintele „Ursuuu băăă”

Localnicii din Brașov au primit, luni seară, un mesaj Ro alert ciudat. Oamenilor nu le-a venit să creadă, fiindcă avertizarea a început cu „Ursul, băăă!”. Un mesaj total neprofesionist și o glumă care nu-și avea rostul, mai ales dacă ne gândim că localnicii din judeţele Braşov şi Covasna sunt foarte afectați de prezenţa urşilor.

În ultima perioadă, animalele sălbatice au provocat numeroase pagube materiale și chiar au ucis mai mulți oameni. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov face o anchetă internă pentru a afla cum de a fost transmis acest mesaj.

„Ursul băăă! Atenţie, a fost semnalată prezenţa unui urs pe strada Stejărişului. Animalul este considerat periculos. Nu încercaţi să vă apropiaţi de el sau să îl hrăniţi. Evitaţi deplasarea în zonă dacă nu este absolut necesară. ISU Braşov”, se arată în mesajul primit de localnici din partea autorităţilor.

Mesajul RO-Alert ISU Brasov
Mesajul RO-Alert ISU Brasov

Cum au reacționat oficialii ISU Braşov

Reprezentanții ISU Brașov au reacționat cu privire la mesajul transmis prin sistemul RO Alert și au anunțat că se face o anchetă pentru a afla exact cine s-a aflat în spatele acestui avertisment. Aceștia susțin că persona din cadrul dispeceratului care a transmis mesajul a adăugat cuvintele „ursu băăă” dintr-o eroare.

„Scopul mesajului a fost de a informa cetăţenii judeţului Brasov cu privire la prezenta ursului pe strada Stejărisului, pentru a evita deplasările in zona unde a fost văzut animalul sălbatic.

Dintr-o eroare, persoana din cadrul dispeceratului care a transmis mesajul a adaugat cuvintele ‘ursul băăă’.

Ne cerem scuze pentru eroare, dar avem convingerea că populaţia a înteles conţinutul și scopul preventiv al mesajului.”, se arată în comunicatul transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov .

Mesajele RO-Alert îți pot salva viața

Guvernul României a adoptat prin ordonanță de urgență nr.72/2017, implementarea pe teritoriul României a Sistemului de avertizare a populației în situații de urgență RO-ALERT.

Mesajele se transmit pentru a te informa rapid în cazul în care există situații majore de risc, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...