Se deschide un nou mall în România, iar prefectului îi este teamă că oamenii se vor îmbulzi și nu vor păstra distanța corespunzătoare

Mihai Roșoiu 20.10.2020, 15:21
Se deschide un nou mall în România, iar prefectului îi este teamă că oamenii se vor îmbulzi și nu vor păstra distanța corespunzătoare

Se deschide un nou mall în România, însă momentul ar putea fi un pericol. Prefectul orașului se teme de aglomerația care s-ar putea crea la inaugurare. Îmbulzeala ar putea înlesni răspândirea noului coronavirus și comunitatea ar avea de suferit.

Se deschide un nou mall în România. Prefectura e în stare de alertă

În Centrul Civic din Brașov urmează să se deschidă un nou mall. Evenimentul programat miercuri este considerat de maximă importanță de către prefectul Mihai Cătălin Văsii. Motivul e lesne de înțeles. În contextul pandemiei de coronavirus, o astfel de inaugurare ar fi o adevărată bombă cu ceas.

Se deschide un nou mall în România
Se deschide un nou mall în România

Reprezentantul Guvernului în teritoriu face un apel disperat către populație pentru a evita participarea la eveniment:

„Prin definiţie, acest moment festiv presupune o aglomerare de persoane. În momentul actual, în situaţia epidemiologică în care ne aflăm, orice zonă aglomerată presupune o creştere mare a riscului de infectare cu coronavirus. De aceea, solicitarea noastră, a autorităţilor, este să acţionăm împreună cu dumneavoastră, cetăţenii, pentru evitarea răspândirii acestui virus”, a spus Văsii pentru Agerpres.

Brașovul este un județ în care numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus este în creștere, așa cum se întâmplă cu mai multe județe din România. Un astfel de eveniment ar avea riscuri enorme, în opinia prefectului din localitate.

Noul mall din Brașov se întinde pe o suprafață considerabilă. Peste 45.000 de metri pătrați închiriabili au fost puși la dispoziția firmelor, iar constructorii noului mall sunt israelieni.

Grupul de oameni de afaceri israelieni au construit și clădirea unde funcționează și AFI București. Potrivit prezentării de pe site-ul propriu, noul centru comercial va avea, pe lângă magazine, restaurante, cafenele, inclusiv săli de sport şi de gaming.

Inaugurarea devine un pericol comunitar

Se deschide un nou mall în România, iar prefectului îi este teamă că oamenii se vor îmbulzi și nu vor păstra distanța corespunzătoare. Varianta nu trebuie exlcusă, iar Mihai Cătălin Văsii consideră că oamenii nu trebuie să ia cu asalt noul mall:

Se deschide un nou mall în România
Se deschide un nou mall în România

„Noul mall nu pleacă nicăieri, va fi acolo şi mâine, şi poimâine, şi săptămâna viitoare şi după aceea. Vă rog să nu transformaţi ziua de deschidere a acestuia în punctul de debut al unor noi îmbolnăviri. (…) Nu dorim să reintroducem anumite restricţii, aşa cum s-a întâmplat deja în alte judeţe, dar, dacă situaţia o va impune, nu vom avea încotro”, a mai spus prefectul de Brașov.

La evenimentul programat miercuri în orașul de la poalele Tâmpei sunt așteptate multe persoane, care să participe la inaugurare.

Urmăriți Impact.ro și pe