Se dau tichete pentru aceşti elevi. Câţi bani primesc copiii de la stat

Badea Violeta, Diana Timișoreanu 29.06.2021, 09:32
Se dau tichete pentru aceşti elevi. Câţi bani primesc copiii de la stat

Vești îmbucurătoare pentru elevii care provin din medii defavorizate! Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat o lege prin care aceștia vor primi un ajutor din partea statului, sub forma unor tichete sociale pentru sprijin educaţional. Iată câţi bani primesc copiii de la stat!

Se dau tichete pentru aceşti elevi

Președintele Klaus Iohannis a promulgat mai multe acte normative, iar printre aceastea se numără și legea de aprobare a OUG 133/2020 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de elevi defavorizaţi care beneficiază de sprijin educaţional pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional.

Aceste tichete vor fi acordate din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri de distribuire a acestora. Această lege stabilește anumite măsuri necesare  în vederea implementării Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane, prin măsura de acordare de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional, precum și cadrul legal privind eligibilitatea cheltuielilor efectuate de beneficiari în cadrul următoarelor operațiuni:

  • acordarea de sprijin educațional pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional;
  • asistență tehnică.
Tichete pentru elevii defavorizati. Cati bani primesc copiii de la stat
Tichete pentru elevii defavorizati. Cati bani primesc copiii de la stat

Câţi bani primesc copiii de la stat

Elevii care vor benefia de această măsură sunt: cei mai dezavantajaţi din învăţământul preşcolar, din învăţământul primar şi din învăţământul gimnazial. Valoarea unui tichet se ridică la suma de 500 de leipe an. Suma primită se va actualiza prin Hotărâre a Guvernului cu cel puţin 90 zile înainte de a se încheia anul calendaristic, pentru anul calendaristic următor.

Ministerul Fondurilor Europene se va ocupa de acordarea tichetelor printr-o nouă structură de specialitate, numită Schema Naţională de Sprijin pentru Elevii cei mai Defavorizaţi (SNSED). Prin urmare, contravaloarea tichetului social pe suport electronic reprezintă un venit neimpozabil, conform Codului fiscal. Iată și alte mențiuni importante:

  • Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional emise nu permit efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar;
  • Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional pot fi utilizate doar pe teritoriul României;
  • Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional pot fi folosite doar în termenul de valabilitate;
  • Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional pot fi utilizate numai pentru achiziționarea serviciilor de sprijin educațional pentru care au fost emise, conform instrucțiunilor entității achizitoare;
  • Unităților afiliate li se interzice acordarea unui rest de bani la tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional.
Urmăriți Impact.ro și pe