Bac 2021. Cerințele ministrului Educației înaintea probei scrise la limba și literatura română. ”Să nu întindem capcane elevilor”

Iancu Andreea, Cristi Ionică 27.06.2021, 22:11
Bac 2021. Cerințele ministrului Educației înaintea probei scrise la limba și literatura română. ”Să nu întindem capcane elevilor”

Absolvenții de liceu urmează să susțină probele din cadrul examenului de Bacalaureat, care debutează mâine. Înaintea probei scrise la limba și literatura română, cerințele ministrului Educației sunt unele care îi avantajează pe viitori studenți. Sorin Cîmpeanu susține că nu își dorește să întindă capcane elevilor de liceu, care urmează să ia parte cu emoție la „examenul maturității”.

Bac 2021. Care sunt cerințele ministrului Educației înaintea probei scrise la limba și literatura română

Elevii care au absolvit clasa a XII-a urmează să intre în „focurile” examenului de Bacalaureat, care debutează mâine. Pentru a mai lua puțin din emoțiile viitorilor studenți, cerințele ministrului Educației înaintea probei scrise la limba și literatura română aduc vești bune. Sorin Cîmpeanu susține că gradul de dificultate al subiectelor ce urmează să ajungă pe masa elevilor nu este unul ridicat, ci mediu, iar formulările de tip capcană vor lipsi de la examenul de Bac 2021, care debutează luni, 28 iunie, cu proba scrisă la limba și literatura română.

Nu accept sub nicio formă formulări de tip capcană, care nu sunt conforme gradului de dificultate mediu, care este un grad de dificultate impus pentru orice examen național. Nu este un examen în care să probăm cât de multe capcane întindem elevilor. Nu este corect ca elevii să fie responsabili de toate neajunsurile ultimei perioade, alături de neajunsurile cronice ale sistemului de învățământ. Pentru aceste lucruri suntem responsabili în primul rând noi, cei din Educație, în ultimă instanță profesorii, dar nicidecum elevii, a mai transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Care sunt cerințele ministrului Educației înainte probei scrise la limba și literatura română
Luni, 28 iunie, încep probele scrise la Bac 2021

Calendarul examenului de Bacalaureat 2021

După ce elevii claselor a VIII-a au trecut prin emoțiile Evaluării Naționale, a venit rândul viitorilor studenți, absolvenții de clasa a XII-a, să intre în „focurile” examenului de Bacalaureat, aceștia având de susținut mai multe probe. Prima dintre acestea este organizată luni, 28 iunie, în cadrul căreia elevii vor trebui să rezolve subiectele la limba și literatura română. În plus, marți, 29 iunie, urmează să se desfășoare proba obligatorie a profilului, în timp ce miercuri, 30 iunie, elevii vor susține proba la alegere a profilului și a specializării. Acolo unde este cazul, proba scrisă a examenului de Bacalaureat 2021, la limba și literatura maternă, va fi susținută joi, 1 iulie.

Elevii care au susținut probele de la Bac 2021, vor putea consulta rezultatele obținute în centrele de examen dar și pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Afișarea primelor rezultate urmează să aibă loc pe data de 5 iulie, până la ora 12:00. Contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, între orele 12:00 – 18:00, iar rezultatele finale la Bacalaureat 2021 vor fi afișate pe 9 iulie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...