BAC 2021. Câți elevi s-au înscris la examen și cum se desfășoară acesta

Nicu Stan, Alexandru Ioanid 28.06.2021, 08:41
BAC 2021. Câți elevi s-au înscris la examen și cum se desfășoară acesta

BAC 2021. Câți elevi s-au înscris la examen și cum se desfășoară acesta. Toate amănuntele despre balalaureatul 2021, în rândurile de mai jos.

BAC 2021. Câți elevi vor susține examenul maturității în acest an. În ce condiții vor fi susținute probele

BAC 2021. S-a anunțat câți elevi s-au înscris la examen și cum se desfășoară acesta. Examenul naţional de Bacalaureat 2021, sesiunea iunie-iulie, debutează astăzi, 28 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

De asemenea, marţi, 29 iunie, se va desfăşura proba obligatorie a profilului, în timp ce miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării. Ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2021, proba la Limba şi literatura maternă, este programată a avea loc joi, 1 iulie. Examenul de BAC 2021 este organizat în 802 centre, informează News.ro.

Elevii vor avea 3 ore pentru rezolvarea lucrarilor
Elevii vor avea 3 ore pentru rezolvarea lucrarilor

Câți candidați sunt înscriși în București

Astfel, pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidaţi, dintre care 114.137 de elevi din promoţia curentă, respectiv 19.526 de candidaţi din promoţiile anterioare care nu au reușit să treacă examenul sau nu l-au susținut. În București vor susţine examenul de Bacalaureat 2021 peste 15.300 de candidaţi.

De asemenea, afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută a avea loc pe data de 5 iulie, până în orele 12:00.

Când se depun contestațiile

Contestaţiile Bacalaureat 2021 pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, 5 iulie, în intervalul orar 12:00-18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, elevii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se spcifică faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, fie prin creştere, fie prin descreştere. În plus, pentru candidaţii minori, declaraţia-tip va fi semnată şi de către părinţii sau reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale ale BAC 2021 vor fi afișate în data de 9 iulie.

Afişarea rezultatelor va fi făcută prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

Cum se va desfășura examenul de BAC 2021

Examenele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. De asemenea, în acord cu prevederile legale în vigoare, respectiv în contextul pandemiei de coronavirus, în sălile de clasă trebuie asigurate următoarele măsuri de prevenire şi protecţie:

-sălile de clasă vor avea dezinfectanţi pentru mâini.
în incinta centrului de examen va fi purtată, obligatoriu, masca de protecţie.
-colectarea măştilor purtate se va face în locuri special amenajate şi semnalizate.
-fiecare centru de examen va dispune de de asistenţă medicală, echipamente şi materiale de protecţie (dezinfectanţi, măşti etc.).
-intrările/ieşirile, precum şi sensul de deplasare pe coridoare, vor fi semnalizate corespunzător şi dezinfectate în mod regulat.
-în sălile de clasă în care se desfăşoară probele, locurile se stabilesc astfel încât să existe între candidaţi o distanţă de 1 metru unul faţă de celălalt, pe rânduri şi între rânduri.
-în situaţia în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanţarea maximă posibilă.
-fiecare persoană care are drept de acces în şcoală va primi câte o mască la sosire şi, dacă solicită, şi la plecare.

-În plus, este interzis schimbul de obiecte personale.

-Timpul de rezolvare a exercițiilor este de 3 ore. În urma unor cereri prealabile, timpul de lucru poate fi prelungit cu încă două ore pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare. De asemenea, lucrările vor fi scrise doar cu pastă albastră, iar desenele cu creion negru.

-Sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

-Candidații la BAC 2021 nu au voie să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., cu mijloace electronice de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

-Candidații la Bacalaureat 2021 nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examenul de BAC 2021.

Candidații declarați promovați trebuie să îndeplinească condiţiile:

-recunoaşterea/echivalarea/ susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
-susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;
obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

TELVERDE pentru probleme la BAC 2021

Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800801100 unde se pot sesiza eventuale disfuncţionalităţi pe durata probelor scrise. TELVERDE va fi disponibil în perioada 28 iunie – 1 iulie, între orele 8:00-16:00.

Urmăriți Impact.ro și pe