Se dau bani de cazare în vacanță. Țara în care ți se plătește hotelul ca să mergi în concediu. Care sunt condițiile

Ana Anitoiu 15.04.2021, 19:18
Se dau bani de cazare în vacanță. Țara în care ți se plătește hotelul ca să mergi în concediu. Care sunt condițiile

Se dau bani de cazare în vacanță. O țară a anunțat că plătește hotelul turiștilor care aleg să meargă în concediu pe teritoriul ei în această vară. Iată care sunt condițiile pentru a beneficia de acest ajutor, precum și ce măsuri de siguranță sunt impuse de autoritățile acestui stat, în contextul pandemiei de coronavirus.

Țara în care ți se plătește hotelul ca să mergi în concediu. Ce condiții trebuie să fie îndeplinite

Întrucât industria turismului a fost grav afectată de pandemia de coronavirus, oficialii unei țări au decis să atragă turiștii oferindu-le cazare pe gratis, doar să vină și să își petreacă vacanța în interiorul granițelor în această vară.

Totuși, acest beneficiu nu va fi pentru toată lumea. Malta va oferi cazare gratuită doar turiștilor care vor călători pe cont propriu. Adică acelor persoane care nu au apelat la agenţii sau la platforme dedicate pentru concedii în această insulă din Mediterana. O altă condiție este să fie rezervate cel puțin trei nopţi de cazare la un hotel, de la data de 1 iunie.

Se dau bani de cazare in vacanta. Tara in care ti se plateste hotelul ca sa mergi in concediu. Care sunt conditiile
Imagine din Malta, inainte de pandemia de coronavirus

Câți bani le vor fi dați turiștilor pentru cazare. Cine primește o reducere suplimentară

Autoritatea pentru Turism a Maltei a anunțat că le va oferi turiștilor sume diferite, în funcție de hotelul pentru care optează fiecare. Mai exact, aceasta va plăti 100 de euro de persoană pentru rezervările la hotelurile de cinci stele, 75 de euro de persoană pentru hotelurile de patru stele şi 50 de euro de persoană la hotelurile de trei stele.

Acesta nu este singurul beneficiu pentru persoanele care vor să meargă în concediu pe cont propriu în Malta. Turiștii care se cazează în insula Gozo, cea de-a doua ca mărime şi cunoscută pentru plajele sale, vor primi o reducere suplimentară de 10% la rezervări. Ca să aibă acces la aceste reduceri, cei interesați trebuie să se înregistreze pe site-ul Autorităţii pentru Turism.

Câți turiști vor fi ajutați să își petreacă vacanța în această țară

Programul de stimulente financiare pentru turism în Malta are de un buget de 3,5 milioane de euro. Conform estimărilor oficiale, de această sumă ar putea beneficia până la 35.000 de turişti, pe parcursul sezonului estival din acest an.

Obiectivul acestor beneficii pentru turiști este acela de a-i atrage pe teritoriul țării, astfel încât să fie depășită criza pe care a provocat-o COVID-19, ce a afectat grav mai ales importantul sector turistic al Maltei, ce în 2018 a reprezentat 27% din produsul intern brut. În urmă cu doi ani, înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus, pe insulă au sosit 2.771.888 de turişti, în conformitate cu datele oficiale. Pandemia a provocat o prăbuşire de 77% a numărului de sosiri, ce în 2020 a fost de 658.000, ca urmare a carantinei şi a restricţiilor de circulaţie ce au fost impuse în toată lumea.

Măsuri de siguranță impuse în țara care oferă bani de cazare în vacanță

În prezent, potrivit site-ului Ministerului Afacerilor Externe (MAE), românii care călătoresc în Malta trebuie să prezinte la îmbarcare un test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, redactat în limba engleză, făcut cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii. Altfel, aceștia au obligația de a efectua un test la sosirea pe aeroport sau în portul maritim și, după caz, inclusiv dacă refuză să se testeze, de a se supune măsurii de carantină.

Între măsurile de siguranță impuse în Malta se numără: purtarea măștii chirurgicale sau a celor confecționate din material textil sau a vizierei atât în spații închise, cât și în exterior. Nerespectarea acestei reguli se poate sancționa cu amendă de 100 de euro ce se reduce la 50 de euro dacă este achitată pe loc și se utilizează imediat masca sau viziera. Restaurantele și serviciile auxiliare din hoteluri sunt închise, fiind disponibilă doar servirea în regim de room service.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...