Veste nouă despre infecția cu Coronavirus. Țara în care unul din şapte oameni infectați cu coronavirus suferă de „long COVID”

Stan Filon 03.04.2021, 08:37
Veste nouă despre infecția cu Coronavirus. Țara în care unul din şapte oameni infectați cu coronavirus suferă de „long COVID”

Un studiu alarmant tocmai ce a fost făcut public în Marea Britanie! Acesta spune că o persoană din șapte testate cu coronavirus prezintă simptome ale bolii chiar și la trei luni de zile de la contaminare, arată un studiu realizat de Biroului britanic de statistică (ONS).

Unul din şapte oameni infectați cu coronavirus au simptome chiar și timp de 3 luni, în Marea Britanie

Potrivit acestui studiu despre ”long Covid” (forma lungă a bolii COVID-19) realizat de ONS, 13,7% dintre membrii unui eşantion de peste 20.000 de persoane care s-au contaminat cu SARS-CoV-2 în perioada 26 aprilie 2020 – 6 martie 2021 prezentau simptome de COVID-19, chiar si la 12 săptămâni de la infectare, potrivit AFP. Studiul arată că femeile (14,7%) erau mai numeroase decât bărbaţii (12,7%) în această situaţie. De asemenea, 18,2% dintre bolnavii Covid-19 cu vârsta cuprinsă între 25 şi 34 de ani prezentau simptome de cel puţin 12 săptămâni.

Potrivit ONS, 1,1 milioane de persoane care au fost testate pozitiv Covid-19 sau care cred că au avut virusul SARS-CoV-2 în Regatul Unit declară că au fost afectate de „long Covid” în primele patru săptămâni care se încheiau la 6 martie, cu alte cuvinte spun că au avut simptome Covid-19 timp de cel puţin patru săptămâni.

Unul din sapte oameni infectati cu coronavirus au simptome chiar si timp de 3 luni
Unul din sapte oameni infectati cu coronavirus au simptome chiar si timp de 3 luni

31 de milioane de britanici au fost vaccinați deja

Dintre aceste persoane, 697.000 ar fi luat virusul pentru prima oară cu cel puţin 12 săptămâni în urmă, iar 70.000 în urmă cu un an. Printre bolnavi se află mai ales persoane cu vârste cuprinse între 35 şi 69 de ani, femei, îngrijitori medicali sau lucrători sociali, dar şi persoane cu o comorbiditate sau care trăiesc în zone defavorizate, subliniază ONS.

Regatul Unit se bazează pe una dintre cele mai avansate campanii de vaccinare din lume, care speră ca la final să redeschidă activitatea țării și reluarea tuturor activităților. Cifrele oficiale arată că peste 31 de milioane de britanici au fost vaccinaţi deja cu prima doză de vaccin împotriva Covid-19, în timp ce 4,5 milioane de persoane au primit deja și rapelul.

Uniunea Europeană a tras un semnal de alarmă și spune că vaccinarea se desfășoară foarte greoi în Europa, iar acest lucru va duce la prelungirea pandemiei de coronavirus. ”Ritmul lent de vaccinare prelungeşte pandemia. Vaccinurile sunt cel mai bun mijloc al nostru de a ieşi din pandemie. Ele nu doar că funcţionează, ci sunt şi foarte eficiente pentru a limita îmbolnăvirile. Cu toate acestea, utilizarea acestor vaccinuri este de o lentoare inacceptabilă”, a declarat Hans Kluge, directorul OMS pentru Europa.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...