Se dau 2.000 de lei pentru femeile din România. Data la care intră banii pe card

Andrei Simion 13.05.2023, 19:32
Se dau 2.000 de lei pentru femeile din România. Data la care intră banii pe card

Vestea momentului pentru femeile din România. Ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a dezvăluit, sâmbătă, 13 mai, data la care aproximativ 15.000 de tinere mame vor primi vouchere de 2.000 de lei.

Anunț major pentru femeile din România

Mamele din categoriile cele mai defavorizate vor primi un sprijin din partea statului, în valoare de 2.000 de lei, la nașterea primului copil. Suma a fost stabilită pe baza unui studiu de piață care a vizat prețul articolelor esențiale pentru bebeluși.

„Pe data de 26 mai anunţ în premieră la dumneavoastră că vom vira banii pentru tinerele mame”, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, la Antena 3 CNN.

Potrivit demnitarului, voucherele în valoare de 2000 RON pentru primul copil născut reprezintă un ajutor consistent dat tinerelor mame, mai ales celor care au o situație materială precară: „Acest sprijin putem să-l oferim din fonduri europene”.

În conformitate cu prevederile stabilite într-o ordonanță de urgență ce vizează programul „Trusoul nou-născutului”, femeile din România care vor putea să beneficieze de ajutorul financiar în valoare de 2.000 de lei sunt:

  • mamele minore;
  • mamele cu dizabilități;
  • mamele cărora le‑a fost stabilit dreptul la venitul minim garantat;
  • mamele care fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei;
  • mamele aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, violenței domestice, persoane dependente aflate în situații deosebite de vulnerabilitate, persoane care nu dețin acte de identitate și nu pot accede la drepturile civile.

„Listele cu persoanele care vor beneficia de aceste ajutoare vor fi întocmite de autorităţile administraţiei publice locale, prin Serviciile Publice de Asistenţă Socială, centralizate de către prefecturi, transmise Ministerului Afacerilor Interne şi, ulterior, Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, care este coordonatorul la nivel naţional al acestui program”, au transmis reprezentanții Ministerului Familiei în luna februarie 2023.

Mămicile din România mai trebuie să știe că suma de 2.000 de lei poate fi folosită exclusiv pentru achiziționarea de produse pentru îngrijirea nou-născutului, cum ar fi scutece, articole vestimentare, precum și medicamente sau diverse tratamente. Banii pot fi utilizați doar în primele trei luni de la momentul venirii pe lume a copilului.

Urmăriți Impact.ro și pe