Scuza găsită de un șofer testat pozitiv pentru cocaină, amfetamină și canabis. Ce a spus că ar fi consumat, de fapt

Ana Anitoiu 13.06.2022, 12:53
Scuza găsită de un șofer testat pozitiv pentru cocaină, amfetamină și canabis. Ce a spus că ar fi consumat, de fapt

Un șofer tânăr testat pozitiv pentru cocaină, amfetamină și canabis a găsit o scuză incredibilă, într-o încercare disperată de a-i convinge pe polițiștii rutieri că nu merită să fie sancționat pentru o astfel de încălcare gravă a legii. Când a înțeles că prima variantă n-a ținut, el a încercat o a doua explicație, sperând să scape basma curată, dar tot în zadar.

Ce le-a spus polițiștilor șoferul testat pozitiv pentru cocaină, amfetamină și canabis

Șoferul testat pozitiv pentru cocaină, amfetamină și canabis i-a uimit pe polițiștii rutieri cu încercările sale de a se sustrage consecințelor încălcării legii. Mai întâi, această persoană s-a gândit să spună că, de fapt, rezultatul este greșit și că eroarea a fost dată de faptul că el a mâncat o salată cu oțet înainte de a se urca la volan.

Când polițiștii i-au spus că aceasta este o scuză pe care o folosesc de obicei șoferii care au consumat alcool înainte de a se urca la volan, tânărul șofer a trecut la o altă posibilă scuză. El a pretins că a luat medicamente anti-inflamatoare înainte de a ieși în trafic și că aceasta este, de fapt, cauza pentu care rezultatul testului a arătat că a consumat droguri.

Scuza gasita de un sofer testat pozitiv pentru cocaina, amfetamina si canabis
Politisti rutieri. Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Numeroși șoferi, prinși în trafic sub influența drogurilor

Acesta este unul dintre numeroasele cazuri de șoferi care încalcă grav legea ce au fost descoperite de șoferii rutieri în timpul controalelor pe care le-au făcut în ultimele zile pe șoselele din țară. De exemplu, doi tineri au fost prinși conducând sub influența substanțelor psihoactive, în județul Dolj. Așa cum se procedează în astfel de situații, au fost deschise dosare penale.

Un incident similar s-a petrecut recent în centrul orașului Calafat, unde un tânăr în vârstă de 27 de ani a intrat cu mașina într-un monument. Testat cu aparatul alcooltest a arătat că șoferul avea o alcoolemie de 1,21 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

În acest weekend, polițiștii rutieri din întreaaga țară au avut o acțiune pentru prevenirea şi combaterea consumului de alcool şi droguri la volan. La această acțiune au luat parteși specialiști ai Agenției Naționale Antidrog, ca să îi consilieze pe șoferii prinși în trafic sub influența substanțelor interzise.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...