Scufundarea crucișătorului Moskva. SUA au oferit informații care au ajutat Ucraina să distrugă nava amiral a Rusiei

Beatrice Dumitru 06.05.2022, 09:52
Scufundarea crucișătorului Moskva. SUA au oferit informații care au ajutat Ucraina să distrugă nava amiral a Rusiei

Pe 14 aprilie, Kievul anunța că nava amiral a flotei ruse de la Marea Neagră, Moskva, s-a scufundat după ce a fost lovită de două rachete de croazieră ucrainene, dând o lovitură uriașă Moscovei. După ce s-a spus că SUA au oferit informații armatei Ucrainei pentru a ucide generali ruși, acum oficiali americani dezvăluie că America a ajutat Kievul să distrugă nava Moskva.

SUA, ajutor pentru Kiev pentru a distruge nava Rusiei

Crucișătorul cu rachete avea un echipaj format din 510 de membri și a condus asaltul naval al Rusiei asupra Ucrainei, iar scufundarea sa a fost o lovitură simbolică și militară majoră pentru Moscova. La acea vreme, Ministerul rus al Apărării a declarat că muniția de la bordul navei a explodat într-un incendiu inexplicabil și aceasta s-a scufundat în timp ce era remorcată pentru a fi dusă în port.

SUA au furnizat informații care au ajutat Ucraina să scufunde crucișătorul de rachete Moskva, emblema al Rusiei de la Marea Neagră, relatează mai multe mass-media americane, potrivit BBC. Ucraina a întrebat SUA despre o navă care navighează spre sudul Odesei, au dezvăluit surse familiare cu evenimentele. Americanii au răspuns că este nava amiral Moskva și au furnizat informații despre locația sa, apoi armata ucraineană a lovit-o cu două rachete.

Scufundarea crușișătorului Moskva. SUA au oferit informații care au ajutat Ucraina să distrugă nava amiral a Rusiei
Nava amiral a Rusiai a fost distrusă de armata Ucrainei.

SUA sporesc sprijinul pentru Ucraina

Oficialii americani au spus că nu au știut că Ucraina va ținti crucișătorul Rusiei, după ce a ajutat la aflarea locației acesteia.

Episodul, reflectă poziția din ce în ce mai clară a administrației Biden atunci când vine vorba de împărtășirea informațiilor cu Ucraina, parte a unei schimbări mai ample a politicii pentru a ajuta Kievul să învingă Rusia decisiv pe câmpul de luptă și să-i slăbească semnificativ armata.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului John Kirby a negat informațiile publicate de New York Times potrivit căreia SUA au furnizat informații despre locațiile generalilor ruși de rang înalt pe câmpul de luptă, astfel încât forțele ucrainene să-i poată ucide.

Nu oferim informații despre locația liderilor militari de rang înalt pe câmpul de luptă și nu participăm la deciziile de țintire ale armatei ucrainene”, a spus el.

Administrația Biden sporește sprijinul pentru Ucraina. Președintele Joe Biden a cerut Congresului să aprobe asistență militară, economică și umanitară de 33 de miliarde de dolari pentru a sprijini Ucraina. Suma este de peste două ori mai mare decât au cheltuit, deja, SUA pentru furnizarea de echipamente militare și ajutor umanitar.

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că sprijinul militar occidental pentru Ucraina amenință „securitatea continentului” și împiedică Moscova să-și încheie rapid ofensiva.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...