“Şcoala nu este facultativă. Începe obligatoriu pe 14 septembrie”. Ce a ținut vicepremierul Raluca Turcan să le transmită părinților

Rădulescu Valentin 08.09.2020, 09:11
“Şcoala nu este facultativă. Începe obligatoriu pe 14 septembrie”. Ce a ținut vicepremierul Raluca Turcan să le transmită părinților

În cadrul unei conferințe de presă, unde au fost prezenți ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, primarul municipiului Iași și candidații PNL la Condisiul Județean și Primăria Iași, dar și prefectul Marian Grigoraș, vicepremierul a transmis un mesaj pentru părinți cu privire la începerea noului an școlar. Raluca Turcan a explicat de ce elevii sunt nevoiți să meargă la școală și cum au evaluat autoritățile situația.

Raluca Turcan, mesaj pentru părinți

Vicepremierul a ținut să le transmită un mesaj important atât elevilor, cât și părinților. Raluca Turcan a susținut că școala nu este facultativă, iar de astfel părinții sunt obligați să își îndemne copiii să meargă la orele de curs, chiar dacă este o perioadă de pandemie.

Aceasta a mărturisit că autoritățile au făcut tot posibilul ca instituțiile de învățământ să fie pregătite împotriva răspândiri virusului. De asemenea, părinții sunt obligați să își verifice copiii înainte să plece la școala ca să nu prezinte simptomele noului tip de virus.

„Şcoala nu este facultativă. Şcoala începe în mod obligatoriu de la data de 14 septembrie. Există mai multe scenarii în baza cărora se poate învăţa începând cu data de 14 septembrie. Din cauza contextului epidemiologic, trebuie să meargă la şcoală.Părinţii au de asemenea obligaţia pe de o parte să îi verifice pe copii să nu se prezinte bolnavi la şcoală şi în acelaşi timp să îi îndemne să meargă la şcoală

Niciodată autorităţile publice locale şi şcolile nu au mai avut la dispoziţie 175 milioane de euro pentru a achiziţiona tablete, laptopuri, echipamente electronice pentru predare, măşti, dezinfectanţi, inclusiv containere sanitare pentru igienă în localităţile care nu sunt racordate la reţeaua de apă şi canal”, a spus Raluca Turcan, potrivit digi24.ro.

“Şcoala nu este facultativă. Începe obligatoriu pe 14 septembrie”. Ce a ținut vicepremierul Raluca Turcan să le transmită părinților

În ce localitate vor învăța elevii online?

Vicepremierul a ținut să precizeze faptul că există o singură localitate din județul Iași care se află sub scenariul roșu. În Bivolari, din cauza numărului mare de infecții, elevii vor fi obligați să învețe online, iar astfel, toți copiii vor primi tablete pentru a avea acces la cursurile online. Totodată, Turcan a atras atenția și la zonele unde există scenariul galben, pentru a se pregăti din timp pentru achiziționarea de tablete, în cazul în care situația se va înrăutății.

„În localitatea Bivolari, unde nivelul de carantină este de peste 3 la mie, obligatoriu trebuie să ajungă tablete la toţi copiii, astfel încât să aibă acces la predarea şi învăţarea online. De asemenea, aceeaşi preocupare trebuie să fie şi în localităţile unde există scenariul galben, pentru că se va apela la varianta hibridă. M-am bucurat să aud din partea primarului Iaşiului că este deja în procedură de achiziţie pentru 3.000 de tablete şi laptopuri şi 1.250 de sisteme de predare online. Primăria Iaşi este în proces de achiziţie pentru două milioane de măşti. Am discutat azi şi cu primarul din localitatea Mirceşti. Acolo sunt deja achiziţionate 150 de tablete şi în proces de achiziţie pentru încă 250 tablete”, a mai spus Raluca Turcan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI