Ultimă oră! Ministrul Educației tocmai a făcut anunțul despre începerea noului an școlar. Mesaj important pentru părinți și elevi

Rădulescu Valentin 07.09.2020, 11:46
Ultimă oră! Ministrul Educației tocmai a făcut anunțul despre începerea noului an școlar. Mesaj important pentru părinți și elevi

Ministrul Educației a lansat de curând un mesaj important pentru părinții și elevii care așteaptă să înceapă noul an școlar. Monica Anisie a declarat până la ce dată vor anunța școlile începerea anului și cum va decurge programul în funcție de situația epidemiologică din fiecare localitate. De astfel, aceasta a discutat și despre învățământul online.

Ministrul Educației a transmis un mesaj cu privire la începerea noului an școlar

Monica Anisie a vorbit astăzi despre data oficială a începerii școlilor. Aceasta a mărturisit că părinții vor afla până la data de 10 septembrie când vor începe copiii școala și cum va decurge noul an școlar.

Potrivit ministrului, fiecare școală ar trebui să hotărască cel mai târziu marți începerea noului an școlar, în ședința Consiliului de Administrație. De asemenea, școlile trebuie să facă propunerea cu privire la programul concret din data de 14 septembrie către inspectoratul școlar.

„Până pe 10 septembrie trebuie să afle. Școlile trebuie să comunice până pe data de 10 septembrie decizia cu privire la începerea școlii

Acum la școli este propunerea. Lor li se spune [astăzi, de către DSP – n.r.] că în localitate va fi scenariul galben, de exemplu, dupa care în Consiliul de Administrație trebuie să analizeze din punct de vedere al particularității unității de învățământ și să decidă care este programul concret. Trebuie să prezinte în fapt ce decizie doresc să ia. Acolo sunt și părinții”, a spus Monica Anisie, potrivit edupedu.ro.

Ultimă oră! Ministrul Educației tocmai a făcut anunțul despre începerea noului an școlar. Mesaj important pentru părinți și elevi
Sursă Foto: click.ro

Monica Anisie, despre învățământul online sau cel cu prezență fizică

Deoarece învățământul online pare că a decurs bine pentru mulți elevi, tot mai mulți optează acum pentru învățatul de acasă, chiar dacă unii profesori nu sunt de acord cu această variantă. Totodată, majoritatea consideră că elevii se pregătesc mult mai bine dacă se prezintă fizic la școală, plus că mulți elevi din zonele defavorizate nu au încă posibilitatea de a se prezenta online la ore. Totodată, ministrul Educației a precizat că acest lucru ține foarte mult de situația epidemiologică dintr-o localitate la alta.

„Până la 7 septembrie, m-aș hazarda să spun care e scenariul, de asta am descentralizat decizia. Depinde de situația epidemiologică de la o localitate la alta”, a spus Monica Anisie la B1 TV.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI