Schimbări majore pentru pensionari. Ce anunț important a făcut ministrul Muncii

Elena Avramescu 19.08.2020, 12:07
Schimbări majore pentru pensionari. Ce anunț important a făcut ministrul Muncii

Vești bune pentru cei care urmează să iasă la pensie începând cu anul următor. Este o posibilitate destul de mare să scape de birocrația cunoscută pentru eliberarea dosarului și astfel ar putea să primească banii fără întârzieri. Ministrul Muncii a anunțat schimbări mari în procedura de pensionare.

Schimbări majore pentru pensionari

În acest sens, aceasta a anunțat că lucrează din greu la un mecanism care să simplifice destul de mult birocrația pentru cei care ies la pensie, reducând timpul de așteptare în care noul pensionar va beneficia de ceea ce i se cuvine. Așsadar, Casa de Pensii va avea obligația de a notifica angajatorul cu trei luni înainte ca un angajat să îndeplinească condițiile de pensionare, pentru a-i pregăti documentele necesare în avans.

”Demersul de simplificare și digitalizare la Casa de Pensii continuă! Fac tot posibilul să reduc timpii de așteptare a oamenilor la ghișee, să ușurez relația cetățean – casa de pensii și, implicit, să se emită deciziile așteptate de pensionari în termen cât mai scurt.

Schimbări majore pentru pensionari
Schimbări majore pentru pensionari

Anunțul făcut de ministrul Muncii

În plus față de efortul punctual de reducere a dosarelor cu termen de soluționare depășit, mă preocupă să găsesc și soluții de sistem. De aceea, lucrez de o bună perioadă la o soluție pentru reducerea timpului de așteptare a primei pensii, pentru viitorii pensionari.

Cred că termenul de analiză a dosarului de pensionare la nivelul caselor județene de pensii, în vederea emiterii deciziei de pensionare, poate fi redus considerabil dacă documentele necesare sunt pregătite temeinic, din timp, de către viitorul pensionar”, a scris minsitrul Muncii, Violeta Alexandru, pe pagina sa de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...