Schimbări majore în trafic! Polițiștii de la Rutieră vor avea camere video și vor înregistra discuțiile cu șoferii

Redacția IMPACT 28.01.2020, 15:29
Schimbări majore în trafic! Polițiștii de la Rutieră vor avea camere video și vor înregistra discuțiile cu șoferii

Șoferii vor fi de acum monitorizați în trafic, prin intermediul unor camere video, iar orice interacțiune pe care o vor avbea cu polițiștii va putea fi monitorizată, spun reprezentanții de la Poliția Rutieră. De se dorește implementarea acestui sistem?

Discuțiile dintre polițiști și soferii opriți în trafic vor fi monitorizate

Peste aproximativ o lună, 9000 de camere video vor intra în posesia polițiștilor care se vor folosi de aceste mijloace pentru a putea monitoriza orice interacțiune ce există între autorități și conducătorii auto, transmite Digi24.
Astfel, șoferii opriți în trafic vor fi anunțați că discuția cu agentul de la Brigada Rutieră este înregistrată și poate fi folosită, ulterior și ca probă în instanță. Camerele vor putea fi montate în momentul în care un șofer este oprit în trafic sau ulterior, dacă situația devine periculoasă.

Polițiștii români de la Rutieră vor primi și ei astfel de camere, potrivit spuselor Ministrului Afacerilor Interne. Experimentul cu primele 300 de dispozitive a avut succes, iar Ministerul de Interne a investit 5,8 milioane de lei în 9.000 de mini-camere, mai transmite aceiași sursă.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei
Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

”Vom cumpăra camere video pentru fiecare poliţist de la Rutieră care va eradica fenomenul corupţiei la Poliţia Rutieră, va responsabiliza poliţistul în dialog cu şoferul şi, în aceaşi timp, şoferul în dialog cu poliţistul, fiind proba camerei”, a declarat Marcel Vela, Ministrul de Interne la B1 TV.

Vela spune că, în acest fel, poliţiştii nu vor mai abuza de funcţia lor şi nici parlamentarii nu îşi vor mai permite să înjure poliţistul.

„Nu o să mai găsiţi deputaţi care înjură poliţistul şi nici poliţişti rutieri care abuzează de funcţia lor”, a mai transmis Ministrul.

„Aceste imagini sunt probe și reprezintă probe atât în ceea ce privește constatarea contravențiilor, cât și în cauzele penale”, spune Cosmin Andreica, reprezentant al poliţiştilor.

Urmăriți Impact.ro și pe