Schimbări în Educație! Cum vor fi supravegheați elevii în timpul examenelor

Diana Radu 13.05.2020, 12:19
Schimbări în Educație! Cum vor fi supravegheați elevii în timpul examenelor

Ministrul Educației, Monica Anisie a semnat un ordin de Ministru care prevede o nouă regulă menită să contribuie la desfășurarea examenelor în singuranță, în contextul pandemiei. Proiectul de Ordin prevede faptul că elevii care vor susține Bacalaureatul în vară, precum și Evaluarea Națională, vor fi supravegheați de un singur profesor.

Cum vor fi supravegheați elevii în timpul examenelor

Anul acesta supravegherea elevilor care vor susține probele scrise la Bacalaureat sau la Evaluarea Națională, vor fi supravegheați de un singur profesor, se arată în proiectul de Ordin de ministru. De asemenea, în sălile de examen nu se vor afla mai mult de zece elevi.

„Supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală, de minimum un asistent, cadru didactic de altă specialitate decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susține proba”prevede proiectul de ordin menționat.

schimbari, bacalaureat, evaluare nationala, profesori supraveghetori
Cum vor fi supravegheați elevii în timpul examenelor

Până acum metodologia de examen prevedea faptul că supravegherea în clasele de examen se făce de către minim doi profesori. „Supravegherea este asigurată, pentru fiecare sală, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba”, se arăta în documentele precedente.

Elevii clasei a VIII-a vor avea prima probă la Limba și Literatura Română pe data de 15 iunie, pe 16 la Limba Maternă, iar pe 17 la Matematică. Rezultatele se vor afișa pe data de 22 iunie.

Examenul de Bacalureat va începe de pe data de 22 iunie. Sesiunea de Bacalaureat din acest an va debuta cu probele scrise mai întâi, după care vor urma cele care vor verifica acele competențe lingvistice și digitale ale elevilor. Totodată, absolvenții claselor a 12-a vor avea mai puțin de învățat pentru examenele finale, pentru că materia de pe semestrul al doilea, din anul școlar 2019-2020 nu va fi inclusă în probele pe care le vor susține.

„Ceea ce doresc să precizez este faptul că programa pentru examenul de Bacalaureat de anul acesta conţine mai puţină materie decât până acum (…)Am eliminat conţinuturile care se regăseau pe parcursul semestrului al doilea. Prin urmare au de parcurs numai materia de până la semestrul întâi”, a declarat Monica Anisie la Digi 24.

Urmăriți Impact.ro și pe